A TREIA ZI DE RĂZBOI – Kievul este sub atacul rușilor. Copiii se nasc în zgomote de arme și explozii

Reclame home 1
Reclame home 1

A treia zi de război în Ucraina. Locuitorii din Kiev au parte de explozii și focuri de armă. Trupele ruse au avansat spre oraș după două zile de lupte la marginea capitalei Ucrainei. Președintele Ucrainei, Vlodomir Zelenski anunță lumea întreagă că ucrainenii își vor apăra țara ți nu se vor preda rușilor.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a publicat mesajul transmis la primele ore de Zelenski: „ ”Bună dimineața tuturor! În acest moment sunt multe informații fake! Cum că aș fi spus că trebuie să depunem armele și să ne evacuăm! Așadar. Eu sunt aici, nu vom depune armele. Vom apăra patria noastră. Arma noastră este adevărul, dar și faptul că acesta este pământul nostru, patria noastră, copiii noștri. Noi le vom apăra. Asta este tot! Atât am vrut să vă spun! Slava Ucrainu!/Trăiască Ucraina!”.

Și totuși în toată această poveste suntși lucruri bune. Jurnaliștii de la Ucraina astazi au scris despre un miracol care s-a petrecut în metroul ucrainean. Vitalie Cojocari spune: „ În timpul bombardamentelor, a luptelor stradale, a invaziei, a războiului care ia vieți și distruge sorți, în subteranul Kievului s-a născut un suflețel. O viață nouă printre atâția morți, au scris jurnaliștii ucraineni. Evenimentul a avut loc aseară, 25 februarie, în jurul orei 22.30. Nu știu numele stației în care a fost născut copilul. Știu doar că bebelușul a apărut în zgomot de bombe, într-un subteran aglomerat și sufocat de oameni, făcând lumea un pic mai bună cu zâmbetul său de copil. Este o fetiță. O micuță ucraineană pe care părinții au decis să o numească Mia. Mia poate fi o prescurtare de la Maria, dar și de la Mila/Міла, care în limba ucraineană înseamnă dragă, iubită”.

În altă ordine de idei, americanii vor acorda un ajutor financiar Ucrainei conform anunțului venit de la Casa Albă. Franța va reloca 500 de soldați în Romania în cadrul NATO. Maramureșenii continuă să ajute familiile din Ucraina care au nevoie de ajutor. Pe rețelele de socializare oamenii se anunță între ei despre ceea ce pot face pentru familiile care au nevoie de ajutor. Mai multe primării din județ au anunțat că vor demara campanii de colectare de alimente pentru familiile ucrainence.

FOTO Ucraina astazi

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole