A venit momentul ca Piața Izvoarele să dispară la propriu de pe harta Municipiului Baia Mare, pentru că așa vrea primarul Cătălin Cherecheș

Vineri, consilierilor locali li se va cere să voteze concesionarea Pieței Agroalimentare în favoarea societății Kaufland România. Proiectul de hotărâre este inițiat de primarul Cătălin Cherecheș.

Dacă ne uităm în urmă, înainte de pandemie, trebuie să ne reamintim bairamurile făcute pentru cetățenii urbei, care au costat milioane de lei, bani proveniți din visteria orașului, și care ar fi putut fi direcționați înspre reabilitarea pieței. Din păcate, acest lucru nu s-a dorit, deoarece interesul de a concesiona terenul a primat. Să nu credeți că societatea Kaufland a apărut cu această inițiativa de ”modernizare” peste noapte. Și să nu credeți că e o acțiune de caritate, că nu este. Cine crede că nu există interese obscure se înșeală. Chiar credeți că această societate investește bani fără să aibă nimic de câștigat? De ce nu donează banii Primăriei Baia Mare ca să o reabiliteze? Parcări subterane, supraterane pe 10.157 mp și alte promisiuni care să ia mintea celui ce are timp să creadă…

Ne întrebam de multe ori de ce primarul în funcție nu face nimic? Acum, știm! Ține obiectivele emblematice ale orașului nereabilitate pentru a veni cu scuza, la un moment dat, că orașul ar avea mai mult de câștigat dacă un terț ar investi. Domnule primar, noi, băimărenii, nu vedem așa situațiile de genul acesta. Noi vedem lipsa voinței edilului de a face acest municipiu să fie roditor. La câți bani ati dat, în acești ani, artiștilor bucureșteni pentru a vă face imagine, puteați moderniza piața fără să implicați pe nimeni din exterior.

Suntem în an electoral, iar băimărenii ar trebui să se trezească, să-și deschidă ochii și să se întrebe: De ce să concesionăm piața? Piața este a noastră, a băimărenilor. Este singurul loc unde mai găsim produse naturale. Am crescut cu morcovii, cartofii și vinetele din această piață! Renunțăm la chefurile stradale și oferim astfel o oportunitate Primăriei Baia Mare de a reabilita Piața Agroalimentară Izvoarele. Îl taxăm pe Cherecheș la vot dacă nu va păstra piața.

Nu știm ce informații aveți dle primar, însă noi vă putem spune cu certitudine că majoritatea băimărenilor nu doresc să fie concesionat acest teren. Și cum sunteți gospodarul orașului și iubiți Baia Mare, ar trebui să vă gândiți serios să vă faceți munca în favoarea noastră și nu a altora și nici a dumneavoastră. Iar aceste aspecte sunt valabile și pentru consilierii locali, indiferent de culoarea politică.

Voi, aleșilor locali, ne reprezentați pe noi, iar noi nu dorim ca Piața Agroalimentară Izvoarele să dispară de pe harta municipiului, în următorii 4 ani. Și pe voi vă taxăm la vot!

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

13 Comments

 1. vera

  Primarul ar trebui sa ceara banii de la Bosul h. care a dat primariei un teren la dracu in praznic si primaria ia dat la schimb terenul unde e kauflandul pe Cosbuc,vis a vis de spitalul mare.bosul a vandut terenul la kaufland si s-a imbogatit cu cateva sute de mii de euro .Dupa multi ,multi ani bosul a primit pedeapsa cu suspendare si primaria nu io cerut banii.INTREB SI EU ,DE CE?Intrebati primarul daca 600000 euro nu au fost recuperati.Daca un om obisnuit are o amenda primaria il executa silit.De ce sa dea la Kaufland,cand primaria se poate ocupa ,iar banii sa intre la bugetul local.Totul merge ca pe roate in tara asta ,justitia face dreptate celor bogati iar prostimea munceste sa supravetuiasca..

  Reply
 2. dandanmm

  PIATA ESTE OAZA VERDE PENTRU ALIMENTATIA ORASULUI SI A CELOR DIN PERIMETRU.
  CONCESIONAREA VA ADUCE SCHIMBARI DE NEGINDIT, PRIN CARE VOM CUMPARA PRODUSE DE SUPERMARKET, IAR PRODUCATORII DIN MOCIRA, COLTAU, OCOLIS, MIRES, LUCACESTI, ETC. NU VOR AVEA ACCES.

  CHERECHES NU E TRANSPARENT IN INTENTII SI DUCE DE NAS UN CONSILIU LOCAL MAJORITAR OBEDIENT.
  VIITORUL MANDAT DE PRIMAR NU-I VA APARTINE SI ATUNCI NOUL PRIMAR VA AVEA MARI PROBLEME DE REZOLVAT.
  DE CE SA DISTRUGEM SANSA PRODUCATORILOR LOCALI DE A NE VINDE PRODUSE CURATE?
  LE VOR VINDE LA COLT DE STRADA SI SE VOR SUFOCA PENTRU CA NU ISI VOR PUTEA VINDE PRODUSELE.

  Reply
 3. Ovi

  Kaufland poate să aleagă alte locuri in oraș unde să-și facă magaznb..gen fosta APSA, fabrica de pâine,,dacă băimărenii nu ies la protest piața va dispărea

  Reply
 4. Adrian

  Intr-un fel, ar fi bine fara piata. Toate barfele + ,,tara la cale” se pun in piata agroalimentara.

  Din pacate, tot noi am fi afectati (neavand produsele locale: cas, smantana, etc.). Dar am scapa de mica administratie paralela care, repet, se pune la cale in piata …

  Reply
 5. Coco

  Credeți că ” Moara veche ” și fosta “Sticlărie” de pe strada Minerilor, au luat foc întâmplător? Credeți că fosta fabrică de trocotaje de pe strada V. Lucaciu(vis-a-vis de Spitalul de boli infecțioase !?) s-a darâmat întâmplător? Cine crede aceste lucruri este un naiv! Fiind clădiri de patrimoniu aveau nevoie de autorizații speciale în vederea demolării acestora pe care primăria nu le-ar fi obținut niciodată.
  Și pentru ce taoate acestea? Interese imobiliare de sute devmilioane de euro! S-a reconstruit sau s-a extins Ștrandul municipal așa cum s-a promis? Nu! A apărut un market, o să mai apară unul și anticipez că o să apară și o clinică privată pe str. V. Lucaciu…

  Reply
 6. Vioara cu Goarna

  Mda … ,, Hopaaa , ce-ai facut Bobitza ?! bai esti nebun ?! bai esti prost ?! ,, … expresii naroade pt.analfabeti functionali , uzuale , actuale si care par ,, filozofice ,, in concordantza cu stirea sau faptele alesilor nostrii … Avand in vedere tensiunea acumulata intre ziarmm si edil , pun doar o intrebare simpla … Cine beneficeaza de aceasta concesiune cu adevarat : riveranii din municipiu , teutonii de la kaufland sau unele voturi din consiliul local ???!!! … P.S. apropo , un referendum local ar scoate motivat cetatenii si poate clarifica totul in toamna la VOT …

  Reply
 7. Vasile

  Nefiind transparenta orice persoana publica poate fi suspecta, mai ales cand este vorba de bunuri publice.
  Piata “Izvoarele” este un obiectiv traditional al orasului si nu poate disparea doar dupa voia cuiva, oricat de bine intentionat ar putea fi. Se impune asadar o dezbatere publica, in acest caz fiind interesati f.multi producatori, nu numai consumatorii. Cred ca este mai importanta o piata agro-alimentara modernizata, cu produse autohtone, de calitate, ca de supermarketuri Baia Mare nu duce lipsa, dimpotriva. Si aceasta piata
  a fost pe lista de promisiuni electorale, dar are aceiasi soarta precum strandul, parcarile auto subterane sau
  supraterane, transportul in comun electric, etc. Pe linga asta, nimeni din consiliul local nu are “voce” si isi
  justifica indemnizatia doar prin ridicarea mainii .

  Reply
 8. Ion

  Sunt total de acort sa dispară piața, este pentru binele noștru, am scapa de Hoții de buzunare și de țiganii care domina piața

  Reply
 9. Preafericitul

  Da de ce sa renunțăm la sărbători, chefuri stradale cum le spuneți, și nu mai bine sa renunțăm sa finanțam biserica după ce au afirmat ca ei nu se supun niciunei autorități și dacă tot n-au nevoie de autorități când e sa respecte niște reguli, legi, în loc de banii dați popilor sa renovam piața?

  Reply
 10. dan

  Ioane,
  pentru niste borfasi pe care politia ii poate reduce, sa dispara o piata traditionala si atit de utila?
  Daca se vor aduna pe linga Turnul Macelarilor il demolam? De ce nu esti serios?
  In supermarket-uri nu intra borfasii?
  Care e ponderea mai mare? A borfasilor sau a producatorilor care isi vind produsele proaspete si a cumparatorilor? Mai este si problema unui loc ce da farmec unui oras de provincie.
  Distrugem istorie, traditie, farmec si pitoresc local pentru ca sint si hoti de buzunare?
  Ai grije de buzunar si fii cu ochii pe alesii tai, ei produc mai multe si mai mari pagube decit un batalion de borfasi.
  Acum vei gindi mai serios?

  Reply
 11. Szabo Alexandru

  Sper din suflet ca primarul nu va face acest pas catastrofal.Este ca si cum ai demola o fantana si sa pui in loc un palet plin cu apa in pet-uri.Lasa dom’le piata in pace!Bine nu va iesi,pe bune!Spun Nu hotarat acestei actiuni.

  Reply
 12. B

  Cum sa lasi sa se contruiasca supermarket la 2 pasi de centru istoric, la 50 m de Ternul Macelarilor?intr o zona plina de stradute super aglomerate? Parca contructia supermarketurilor se poate face doar in afara oraselor. Din pacate la noi totul e posibil.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1