Aberant: Spitalul TBC nu are contract cu Casa de Asigurari din cauza unui ONG – monopol (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare este pus in dificultate din cauza birocratiei stufoase. Desi institutia este dotata cu aparate performante, pacientii nu pot beneficia de analize gratuite, deoarece Spitalul TBC a ratat contractul cu CAS. Vinovatii par a fi reprezentantii Asociatiei de Acreditare din Romania (RENAR), care de mai bine de o jumatate de an nu au reusit finalizarea procesul de acreditare al laboratorului.

“Asa cum se stie datorita contributiei substantiale a Consiliului Local, Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare a fost dotat cu aparatura de specialitate si poate sa faca un set de 61 de analize de hematologie, biochimie si microbiologie. Din pacate anul acesta nu am putut sa contractam cu Casa de Asigurari de Sanatate servicii de laborator”, a declarat Sorina Pintea, manager Spital TBC Baia Mare.

Astfel, cei care doresc sa beneficieze de analize bine facute trebuie sa plateasca pentru toate serviciile. Partea buna a lucrurilor este faptul ca Spitalul TBC Baia Mare ofera pacientilor preturi mult mai mici comparativ cu alte laboratoare din oras.

“Noi am depus la RENAR, care este de fapt un ONG, in data de 20 iunie 2011, cererea de acreditare, insa din pacate pana la aceasta ora se pare ca nu am intrat in procesul final, desi evaluarea la fata locului a fost facuta. Nu putem face aceste analize gratuit in cuantumul sumei pe care am fi putut sa o contractam cu CAS. Putem face aceste analize contra cost. Oricine poate sa apeleze la serviciile laboratorului nostru. Din fericire, la noi sunt cele mai mici preturi din Baia Mare“, a mentionat managerul baimarean.

Andreea FAT

imagine: Tibi KOSA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pHk6pPLxk7A&list=UUKiesK8jBQVWRka2qBBqxBg&index=1&feature=plcp[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *