Absolventii de facultate pot primi ajutor de somaj in valoare de 250 lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

studenti-absolvireAbsolventii de studii superioare care au sustinut licenta in luna iulie se pot inscrie in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AFOFM) Ilfov pentru a putea primi ajutor de somaj, se arata intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

‘Indemnizatia de somaj se acorda pe o perioada  de 6 luni si este in cuantum de 250 de lei lunar. Bineinteles, indemnizatia se da doar celor care nu isi gasesc un loc de munca. Conform Legii nr.76/2002, absolventii au la dispozitie 60 de zile pentru a-si depune dosarele, incepand cu 1 august pana la 30 septembrie.

Pentru a primi banii, absolventii trebuie sa detina diploma de absolvent cu licenta si sa nu urmeze o alta forma de invatamant, inclusiv master’, se arata in comunicatul citat.

Documentele necesare sunt: copii dupa cartea de identitate, diploma de licenta sau adeverinta de absolvire (original sau copie legalizata), adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt pentru munca, adeverinta fiscala eliberata de organele financiare teritoriale care sa dovedeasca veniturile proprii impozabile si un dosar plic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1