Abuz? Proiectul de lege privind vaccinarea ar putea fi pus in dezbatere publica in iulie

Reclame home 1
Reclame home 1

vaccinAlexandru Rafila, consilierul ministrului Sanatatii si presedinte al Societatii Romane de Microbiologie, a declarat luni ca proiectul de lege privind vaccinarea ar putea fi pus in dezbatere publica, probabil, in luna iulie.

“La nivel national cifrele sunt undeva in jur de 88%, ma refer la acoperirea vaccinala pentru principalele vaccinuri incluse in programul national de imunizari. In unele judete si municipiul Bucuresti valorile sunt ingrijoratoare — undeva la 70%. Cele mai joase valori se inregistreaza la vaccinul diftero-tetanos, care se gaseste in componenta vaccinului hexavalent si vaccinul rubeolo-rujeola-oreion. In ceea ce priveste legea vaccinarii, se lucreaza si s-au facut destul de multi pasi in elaborarea unui document care sa fie pus in dezbatere publica. Probabil ca in cursul acestei veri o sa vedeti un astfel de proiect in dezbatere publica. Probabil ca in luna iulie”, a afirmat Rafila, transmite Agerpres.

Intrebat daca viitorul proiect de lege va prevedea sanctiuni in cazul parintilor care nu isi vaccineaza copiii, Alexandru Rafila a spus ca “sunt lucruri care se discuta in acest moment” si nu stie daca va fi vorba despre sanctiuni directe. “Cu siguranta tinem cont de faptul ca cei care sunt in colectivitati trebuie sa fie protejati”, a aratat consilierul ministrului.

Potrivit acestuia, in cazul in care exista medici care pledeaza impotriva vaccinarii, Colegiul Medicilor din Romania ar trebui sa ia masuri.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2