Abuzul de medicamente pe baza de prescriptie ameninta sanatatea publica

Consumul abuziv de medicamente pe baza de prescriptie este in crestere in lume si reprezinta o ‘amenintare crescanda’ pentru sanatatea publica, a avertizat marti Organismul International de Control al Stupefiantelor (OICS), relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Aceasta utilizare excesiva s-a intensificat in toate regiunile (…), depasind in unele tari nivelul de consum al drogurilor ilegale’, potrivit raportului anual al OICS, agentie care tine de ONU, cu sediul la Viena.

OICS explica aceasta evolutie in special ‘prin ideea eronata ca medicamentele prescrise sunt mai putin susceptibile de abuz decat drogurile ilegale’.

Potrivit raportului, continentul nord-american este indeosebi afectat de aceasta practica si femeile sunt in general mai expuse decat barbatii la abuzul de medicamente prescrise.

Institutia le cere statelor lumii sa reduca oferta disponibila a acestor medicamente si sa sensibilizeze publicul, prin intermediul, de exemplu, al zilelor de colectare a medicamentelor neutilizate pe baza de reteta. Potrivit OICS, aceste initiative au permis, in SUA, retragerea din circulatie a peste 1.700 tone de medicamente, din anul 2010.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1