Abuzul de retele de socializare poate duce la depresie si anxietate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

facebookUn studiu realizat recent confirma faptul ca recursul excesiv la retelele de socializare nu este bun pentru sanatatea mentala. Conexiunea indelungata la ele face sa creasca riscul de anxietate si depresie, scrie pourquoidocteur.fr citat de Agerpres.

Sa stii cand sa te deconectezi — este in mare mesajul studiului prezentat la Congresul British Psychological Society, care a avut loc la Manchester intre 9 si 1 septembrie. Conform acestuia, adolescentii care raman conectati prea mult la retelele de socializare risca mai mult sa fie depresivi.

„Adolescenta poate fi o perioada de vulnerabilitate crescuta, iar aparitia unei depresii, a unei anxietati sau a unei calitati necorespunzatoare a somnului pot contribui la aceasta”, arata dr Heather Cleland Woods, adaugand ca este important de stiut cum pot produce retelele de socializare astfel de stari.

In cadrul studiului, 467 de adolescenti au completat chestionare despre accesarea in timpul zilei sau al noptii al retelelor. Prin alte teste li s-au evaluat calitatea somnului, respectul fata de ei insisi, semnele de depresie sau anxietate si consumul emotional.

Utilizarea retelelor de socializare in timpul zilei si o prea mare implicare emotionala duc la perturbarea somnului nocturn. Un consum emotional excesiv se asociaza si cu o scadere a respectului de sine, o crestere a anxietatii si a depresiei — au fost principalele concluzii ale cercetarii.

„Acest lucru inseamna ca trebuie sa ne gandim la felul in care folosesc retelele de socializare copiii nostri si la momentul cand trebuie sa se deconecteze”, a incheiat dr Heather Cleland Woods, citata de pourquoidocteur.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2