Academia Romana, alaturi de maramureseni in preajma Centenarului Marii Uniri

PNL

O noua editie a Simpozionului “Cultura si civilizatie romaneasca in Maramures” s-a desfasurat in acest final de saptamana la Salistea de Sus.

Manifestarea face parte din cadrul proiectului “Descopera cadrul natural si antropologic maramuresean” si cuprinde o serie de comunicari dedicate culturii si spiritualitatii romanesti, dar si expozitii de pictura semnate de Felician Sateanu. Totodata, a fost lansata si publicatia “Cultura si civilizatie romaneasca in Maramures”, vol. VII, publicatie care contine comunicarile editiilor anterioare, se arata intr-un comunicat al CJ Maramures.

La aceasta actiune culturala au participat presedintele Academiei Romane, Acad. Ionel Valentin Vlad, vicepresedintele, acad. Alexandru Surdu, dar si alti academicieni, cadre universitare, oameni de cultura, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane si ai autoritatilor locale si judetene. Participarea elitei academice la cea de-a IX-a editie a acestui eveniment cultural, sustinut de Consiliul Judetean Maramures, a conferit o conotatia stiintifica judetului, din perspectiva sarbatoririi Centenarului Marii Uniri.

Presedintele Academiei Romane, in calitate de cetatean de onoare al judetului Maramures a apreciat interesului Consiliului Judetean pentru marcarea Centenarului Marii Uniri si a asigurat autoritatea judeteana de intreg sprijinul Academiei Romane la toate evenimentele organizate cu acest scop.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Anton

    In text se vorbeste de Consiliul Judetean ca face/drege, iar in poza ii vedem pe mai marii si mai noii prefecturii Moldovan si Cosma; dar nelipsitul Zetea ce face?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1