Acces la WiFi gratuit contra munca in folosul comunitatii: un provider le face o farsa clientilor pentru a le da o lectie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Clientii britanici care nu au citit termenii si conditiile de utilizare a unui hotspot public de WiFi au consimtit fara sa-si dea seama sa presteze 1.000 de ore de munca voluntara in folosul comunitatii, printre care si activitati ca igienizarea toaletelor si adunarea gumei de pe strazi, relateaza sambata UPI, potrivit Agerpres.

Providerul care a introdus clauza in termenii si conditiile de utilizare — acordul tehnic obligatoriu din punct de vedere legal pe care consumatorii trebuie sa-l aprobe in schimbul utilizarii de internet gratuit—, desi de fapt putine persoane citesc aceste prevederi. Compania a precizat ca a facut acest lucru pentru a atrage atentia asupra faptului ca clientii sunt de acord in mod regulat cu termeni care s-ar putea sa nu le placa, inclusiv privind acordarea de acces la informatii si date private referitoare la obiceiurile lor de navigare pe internet.

„Utilizatorii trebuie sa citeasca termenii si conditiile cand semneaza pentru a avea acces la o retea. Cu ce sunt de acord, cat de multe date fac publice si ce licenta le dau providerilor? Experimentul nostru arata ca este prea usor sa incluzi o capcana si sa-i faci pe oameni sa fie de acord cu ceva nedrept”, a declarat CEO-ul Purple, Gavin Wheeldon.

Printre obligatiile incluse pe lista serviciilor in folosul comunitatii se afla curatarea parcurilor locale de dejectii animale, ingrijirea cainilor vagabonzi si a pisicilor fara stapan, desfundarea manuala a canalizarilor infundate, curatarea toaletelor mobile la festivaluri si evenimente locale, pictarea cochiliilor melcilor pentru a le infrumuseta existenta sau adunarea gumei de pe strazi.

Pe langa aceasta clauza, Purple a mai precizat ca va acorda un premiu oricarui client care a citit conditiile si a descoperit gluma. Potrivit The Guardian, o singura persoana a solicitat premiul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole