Accident aviatic: Soc hipotermic si soc traumatic, cauza mortii celor doua victime

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pilotul Adrian Iovan a decedat in urma unui soc traumatic combinat cu soc hipotermic, iar studenta moarta in accidentul aviatic produs luni in Muntii Apuseni si-a pierdut viata in urma unui soc hipotermic combinat cu tulburari de dinamica respiratorie ca urmare a unui traumatism, releva rezultatele necropsiei efectuate marti la Serviciul de Medicina Legala Alba, transmite Agerpres.

Medicul primar legist Gheorghe Vieru a declarat ca Adrian Iovan a suferit un soc traumatic cauzat de fracturi de membre inferioare si costale multiple inclusiv cu ruptura de ficat.

Gheorghe Vieru a afirmat ca nici pilotul si nici studenta nu au avut hemoragii interne.

“Foarte putin a fost la pilot unde era un hemotorace in jur de 200 de ml”, a afirmat medicul legist.

Intrebat daca cei doi ar fi avut vreo sansa daca ar fi fost gasiti mai repede, Gheorghe Vieru a declarat ca este greu de spus.

“Este greu de spus pentru ca nu avem toate datele, si de laborator, ca sa ne confirme diagnosticul macroscopic. (…) Este vorba si de utilitatile dintr-o ambulanta, daca ambulanta e acolo. Foarte greu de stabilit. Noi o sa extindem investigatiile si o sa avem date mai precise”, a spus seful Serviciului de Medicina Legala Alba.

Gheorghe Vieru a afirmat ca in ceea ce il priveste pe pilot “a fost combinat socul hipotermic cu traumele suferite — fracturi costale, fracturi de membre inferioare. In ceea ce priveste pe fata a fost compresiune toracica prelungita, probabil pana a fost scoasa din avion”, a spus medicul legist.

El a mentionat ca trupul neinsufletit al fetei, studenta la Institutul Medico-Militar, va fi transportat la Bucuresti cu un camion al Unitatii Militare din Alba Iulia.

In ceea ce priveste cadavrul pilotului, medicul legist a spus ca o ruda a acestuia, se pare singura din Romania, a telefonat la Institutul de Medicina Alba, dar nu a comunicat cand anume va sosi pentru preluarea lui.

Pilotul Adrian Iovan si o tanara, Aurelia Ion, medic rezident, si-au pierdut viata luni seara in urma accidentului aviatic care a avut loc in Pasul Ursoaia din judetul Cluj. Alte cinci persoane ranite in accident au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj. Unul dintre raniti, medicul Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni din Capitala, cel care a anuntat accidentul aviatic la 112 si care a acordat primul ajutor colegilor sai, a parasit spitalul clujean indreptandu-se spre Bucuresti.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *