ACCIDENT NUCLEAR – Farmaciile din Maramureș de unde poți lua Iodura de potasiu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșenii au la dispoziție numeroase farmacii de unde pot fără probleme să își procure acea pastilă de iod care se ia dacă avem de a face cu un accident nuclear în Ucraina. Lista farmaciilor unde găsim această pastilă care a fost administrată romanilor atunci cand am avut accidentul de la Cernobîl a fost făcută publică de Ministerul Sănătății în aceste zile. Foarte important de precizat este că distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

„Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății”, arată oficialii MS.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. grtere

  La prima vedere, titlul sugereaza ca s-a produs deja un accident nuclear. E um carusel de emotii.
  Dragos. Fa-ne un bine si DA-TI DEMISIA!!

  Reply
 2. nuteteme

  +1 grtere !

  Din pacate jurnalismul local e la pamant, rar gasesti un articol care merita citit. Titlul ca titlul, dar modul de a scrie si structura articolului … revista scolii.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2