ACCIDENTE GRAVE – Cea mai mică valoare din ultimii 20 de ani în România anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu peste 21 de procente anul trecut (21,7%), conform informațiilor furnizate de către Poliția Română. Polițiștii spun că în 2021 am avut cea mai mică valoare înregistrată din ultimii 20 de ani, ceea ce nu poate decât să fie de bun augur.

În anul 2021 au fost instrumentate peste 1,6 milioane de dosare penale, infracționalitatea sesizată este cu 17% mai mică față de media ultimilor 10 ani, iar criminalitatea gravă, comisă cu violență, se menține la cote reduse, respectiv 0,2% din totalul infracțiunilor sesizate, înscriindu-se pe un trend descrescător.

„Pentru combaterea criminalității organizate, structurile Poliției Române au desfășurat, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., acțiuni operative, reușindu-se destructurarea a 144 de grupuri infracționale organizate. În cadrul acestor acțiuni, au fost efectuate peste 5.300 de percheziții domiciliare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și în cooperare cu structuri similare de aplicare a legii, din Europa sau din alte state ale lumii. Eforturile semnificative au condus la obținerea celei mai importante capturi de heroină din România și a doua din Europa, aproape o tonă și jumătate de heroină, disimulată într-un container, cu materiale de construcții, din portul Constanța.

În domeniul combaterii contrabandei cu țigarete, au fost capturate peste 86.000.000 de țigarete și peste 70 de tone de tutun. Acțiunile pentru combaterea ilegalităților din acest domeniu au contribuit la diminuarea semnificativă a nivelului pieței negre de țigarete, fiind înregistrat cel mai scăzut nivel de la începutul studiului Novel, din anul 2008, respectiv 7,4%, acest domeniu reprezentând o prioritate pentru Poliția Română și în perioada următoare.

În anul 2021, polițiștii au acționat și pentru contracararea eficientă a deținerii și folosirii ilegale a armelor și explozivilor, evenimente a căror formă de manifestare este de natură să afecteze ordinea publică și siguranța cetățeanului. Astfel, au fost indisponibilizate peste 116 tone de articole pirotehnice, aproximativ 3.000 de arme de foc, 158.000 de cartușe, peste 1.290 de tone, precum și 85.000 de litri de substanțe periculoase și deșeuri.

Pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au fost desfășurate aproximativ 40.000 de acțiuni și controale, fiind confiscați peste 48.000 de metri cubi de material lemnos, fiind sesizate 12.200 de infracțiuni”, precizează Poliția Română.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2