ACEA: Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au scazut cu aproape 15%, in septembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat in septembrie un declin de 14,6% in Europa, dar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 2,7%, de la 2,4% in perioada similara din 2017, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Datele sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele membre ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 30.430 unitati, in scadere fata de perioada similara din 2017 (35.637 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat in septembrie scaderi ale vanzarilor de 27% si, respectiv, 8%. Vanzarile grupului german Volkswagen si ale companiei americane Ford au inregistrat luna trecuta un declin al livrarilor de 47,8%, si, respectiv, 13,5%, in timp ce Daimler a raportat un recul de 12%.

In primele noua luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 13,7% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% in perioada similara din 2017. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 405.619 unitati, in crestere fata de perioada ianuarie – septembrie 2017 (356.693 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat o crestere a vanzarilor de 6,3% si, respectiv, 48,4%, in timp ce livrarile companiei americane Ford si ale grupului german Daimler au scazut cu 1,7% si, respectiv, 4,8%. Vanzarile Volkswagen, cel mai mare producator auto european, au urcat cu 5,1% in primele noua luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *