Achimas-Cadariu: Legea salarizarii unice va rezolva foarte multe dintre problemele medicilor

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Medici_Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca solicitarile medicilor care au anuntat ca vor declansa greva generala sunt justificate, iar unele pot fi rezolvate prin acte normative simple, insa legea salarizarii unice va rezolva foarte multe dintre problemele ridicate de protestatari.

‘Trebuie sa fim foarte realisti si sa vedem la ce buget ne raportam. Este un drept al tuturor sa faca aceste lucruri (declansarea grevei generale, n.r.). In schimb, ceea ce noi trebuie sa facem este sa venim in intampinarea lor si sa preintampinam aceste lucruri (…) Cerintele lor sunt justificate, nu le contest in niciun fel. Unele dintre ele pot fi rezolvate prin acte normative simple, altele necesita modificari ale bugetului care pot fi dificil de facut atunci cand ai un deficit bugetar asumat. Cred ca Legea salarizarii unice va rezolva foarte multe dintre problemele emise de ei’, a spus Achimas-Cadariu.

Ministrul Sanatatii a aratat ca a discutat cu medicii care sunt in greva japoneza, ca le sustine punctele de vedere pe care le considera ‘lucruri absolut normale’, insa e nevoie de eforturi pentru indeplinirea acelor conditii.

Incepand din 21 martie, Federatia Hipocrat, afiliata Cartelului Alfa si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), Alianta Medicilor, Societatea Nationala de Medicina Familiei si de unele filiale ale Colegiului Medicilor au declansat o serie de actiuni de protest si au anuntat ca acestea vor culmina cu o greva generala in data de 18 aprilie.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1