Achizitionarea a 27 de aeronave si inaugurarea unor rute spre America sau Asia, printre masurile de redresare a TAROM

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Reinnoirea de urgenta a flotei TAROM prin achizitionarea in leasing a unui numar de 27 de aeronave moderne si deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier inspre America sau Asia se afla printre masurile menite a repune compania in elita “ambasadorilor Romaniei”, potrivit noului Program de guvernare 2018 – 2020, informeaza AGERPRES.

De asemenea, este prevazuta realizarea de urgenta a unei evaluari riguroase a personalului companiei, dar si atragerea unui numar cat mai mare de pasageri, repozitionand TAROM ca lider zonal.

Reinnoirea de urgenta a flotei TAROM prin achizitionarea in rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scazut de combustibil si poluare fonica cat mai redusa, in perioada 2018 – 2020, uniformizarea flotei de avioane, care ar reduce mult cheltuielile de mentenanta si readucerea departamentului tehnic la acele cote europene si internationale de a asigura mentenanta atat pentru compania TAROM, cat si pentru alte companii din zona, sunt alte masuri prevazute de guvernanti pentru redresarea companiei nationale de transport aerian.

In plus, se prevede implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei si nu prin alte firme din domeniu, conform documentului.

Anul 2017 nu a fost unul bun pentru TAROM, deoarece la “carma” companiei s-au perindat nu mai putin de cinci directori. Cel de-al cincilea director interimar – si actual – este Wolff Werner-Wilhelm, care a inlocuit-o pe Ileana Daniela Dragne. Aceasta a demisionat pe 15 noiembrie din functie, invocand probleme personale. La randul ei, Daniela Dragne l-a inlocuit pe Florin Susanu, inaintea caruia au mai fost Dan Plaveti si Eugen Davidoiu.

TAROM a intrat intr-un proces de reevaluare si reorganizare, dupa mai multe incidente cu aeronavele companiei si dupa un anunt privind consemnarea de pierderi estimate in 2017 la 207 milioane de lei.

In luna noiembrie 2017, fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, dispunea infiintarea unei comisii care sa faca “putina ordine in companie”, solicitand masuri concrete de reorganizare, eficientizare, dar si o evaluare a personalului.

Compania TAROM avea prevazute in proiectul de buget rectificat pierderi de 206,793 milioane lei, in 2017, de cinci ori mai mari fata de cele 41,21 milioane lei din bugetul publicat in septembrie 2017 in Monitorul Oficial.

Pe 5 ianuarie 2018, compania anunta ca va diminua cheltuielile la 12,7 milioane de lei pe an, in urma optimizarii activitatilor logistice si eficientizarii operatiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *