Acord de cooperare intre CDIMM si CJ Maramures, pentru proiectul ”InvestNV – Oportunitati europene pentru Regiunea de NV”

Fundatia Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures (CDIMM), initiatorul proiectului ”InvestNV – Oportunitati europene pentru Regiunea de Nord-Vest”, o asociatie infiintata in anul 1994, a solicitat incheierea unui acord de cooperare cu institutia Consiliului Judetean Maramures, in vederea implementarii acestui proiect.

Proiect InvestNV este co-finantat prin Programul de Grant al Comisiei Europene pentru actiuni organizate de centrele de informare Europe Direct, pentru a comunica cu privire la initiativele majore ale UE in favoarea locurilor de munca, a cresterii economice si a investitiilor, in special Planul de Investitii pentru Europa (PIE).

Proiectul are la baza cooperarea dintre CDIMM si Consiliul Judetean Maramures in vederea indeplinirii obiectivului, si anume cresterea gradului de cunoastere si apreciere in randul cetatenilor si al mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Vest fata de prioritatile si actiunile Uniunii Europene pentru cresterea economica si creare de locuri de munca si fata de beneficiile proiectelor europene pentru comunitate.

Activitatile proiectului InvestNV cuprind derularea unei Campanii de promovare on-line, social media si TV, pe toata perioada contractului, respectiv  patru luni de zile, acord care nu implica finantare din partea Consiliului Judetean Maramures. Totodata, se are in vedere realizarea unui Concurs de fotografie pentru proiectele de succes din Regiunea de NV, precum si organizarea unui Forum regional de investitii (in luna mai- iunie) si a unei Dezbateri privind PIE, la final de proiect.

Pentru atingerea obiectivului, conform acordului de cooperare propus, Consiliul Judetean Maramures are obligatia de a inscrie in concursul de fotografie ”InvestNV – Proiecte europene de investitii in Regiunea de NV”, unele proiecte de investitii derulate prin fonduri europene in judetul Maramures, in perioada 2012 – 2017.

Totodata, CJ Maramures va prezenta in plen, in cadrul Forumului regional de investitii ”InvestNV – Proiecte si parteneriate pentru Regiunea de NV”, o analiza succinta privind investitiile in judetul Maramures. Reprezentantii Consiliului Judetean vor participa activ in cadrul dezbaterii ”Planul de Investitii pentru Europa si viitorul Uniunii Europene”, invitand la acest eveniment si europarlamentarii Sorin Moisa, Victor Negrescu si Claudia Tapardel.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1