septembrie 17, 2021

Acord: PSD va sustine proiecte PP-DD

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PSD va sustine si va promova in coalitia de guvernare unele politici publice si proiecte guvernamentale cuprinse de PP-DD in “Proiectul celor 100 de puncte” cum ar fi simplificarea si debirocratizarea sistemului fiscal, micsorarea numarului de taxe, scaderea graduala a poverii taxelor, eliminarea obligativitatii platii radio-tv, majorarea alocatiilor pentru copii, reimpadurirea Romaniei, se arata in acordul politic semnat miercuri de cele doua partide, informeaza Agerpres.

“La nivel parlamentar presedintii celor doua partide vor sustine reciproc, in cadrul majoritatii parlamentare, propunerile si initiativele legitime al deputatilor, senatorilor PSD sau PP-DD.

Reprezentarea PP-DD in functiile politice, din cadrul administratiei publice centrale si locale, se va realiza in functie de ponderea PP-DD in Parlamentul Romaniei si respectiv la nivel teritorial, consilieri judeteni si locali.

Incepand cu data semnarii acestui acord se va demara actiunea de constituire a unor parteneriate judetene, orasenesti si comunale strict in interesul cetateanului si a comunitatilor locale prin constituirea de majoritati in cadrul consiliilor judetene si locale cu participarea consilierilor judeteni locali ai PSD si PP-DD conform unui calendar stabilit de comun acord intre presedintele executiv al PSD si secretarul general al PPDD”, se precizeaza in documentul semnat de liderii celor doua partide.

Potrivit sursei citate, partile vor face toate demersurile in Parlament pentru a sustine asigurarea resurselor financiare aferente bugetelor locale, in vederea functionarii eficiente a administratiei publice locale.

“PSD si PP-DD se vor consulta in domeniul legislatiei electorale astfel incat sa se asigure predictibilitatea si sa se realizeze un cadru unitar de competitiei pentru partidele politice”, se arata in acordul politic.

Acest acord politic la nivel guvernamental, parlamentar si teritorial a fost incheiat in vederea asigurarii stabilitatii politice in Romania, realizarii unui act de guvernare performant si eficient, indeplinirii functiilor Parlamentului in concordanta cu vointa poporului si cu respectarea deplina Constitutiei Romaniei, deblocarii situatiilor create in cadrul consiliilor locale si judetene, strict in favoarea cetateanului si a comunitatii locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2