Acțiune a IPJ: Prevenirea criminalității în rândul elevilor din Maramureș

Luna octombrie a fost o lună plină pentru polițiștii de prevenire. A început școala, cursurile au fost în toi, iar profesorii s-au preocupat și de activități care să aducă un plus educației elevilor. Astfel aceștia au solicitat prezența polițiștilor în școală, pentru ca elevii să beneficieze de informații de la specialiști.

”Polițiștii de prevenire au realizat peste 30 de activități preventive în 14 unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Temele abordate au fost: prevenirea discriminării, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenței domestice și a agresiunilor sexuale, siguranța în mediul online și răspunderea penală a minorilor.

Scopul activităților a fost de a aduce elevii în contact cu legea și cu consecințele încălcării acesteia, de a-i ajuta să înțeleagă rolul și rostul drepturilor omului precum și obligațiile care vin odată cu acestea, de a-i ajuta să conștientizeze importanța acceptării celui de lângă ei pentru a trăi în armonie în societate.

Elevii au prezentat interes pentru astfel de activități, au pus întrebări, au povestit experiențe personale și și-au exprimat opiniile în mod deschis. În acest fel activitățile au avut o notă interactivă, care facilitează învățarea.

Peste câteva zile elevii vor începe un nou modul educațional, iar polițiștii sunt pregătiți pentru a se întâlni și cu alți elevi de la alte școli din județ”, transmite IPJ Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu