Acțiune comemorativă Dr. Vasile Lucaciu la Șișești și Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în colaborare cu Institutul de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române – Filiala Cluj Napoca și Centrul de cercetări istorico-teologice ale credințelor și cultelor din Maramureș, vă invită sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la evenimentul “Leul din Șișești și năzuința Marii Uniri – Un secol de la trecerea în eternitate a Dr. Vasile Lucaciu Erou al Națiunii Române”.

”Evenimentul va începe la ora 10:00 la Muzeul Memorial “Vasile Lucaciu” din Șișești cu Te Deum și depunere de coroane de flori. Apoi, de la ora 12:00, acțiunea va continua la Centrul Universitar Nord din Baia Mare str. Victor Babeș nr. 62 A cu o conferință științifică.

Din partea Institutului de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române – Filiala Cluj Napoca, CS I dr. Simion Retegan și CS III dr. Mircea Gheorghe Abrudan vor susține comunicările “Dr. Vasile Lucaciu, preotul martir” respectiv “Misiunea lui Vasile Lucaciu în Statele Unite ale Americii”.

Dr. Viorel Rusu, manager al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, va vorbi despre înființarea Muzeului Memorial “Vasile Lucaciu” din Șișești dar și despre colecția memorială “Preot dr. Vasile Lucaciu” aflată în patrimoniul muzeului nostru”, informează Muzeul Județean de Istorie și Arheologie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole