Actiune de amploare a politistilor maramureseni: Ce au confiscat

In perioada 12 – 13 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si executat o actiune cu efective marite pentru prevenirea si combaterea actelor de comert ilicit, precum si pentru depistarea persoanelor care efectueaza acte de comert cu incalcarea intereselor legitime ale consumatorilor.

Politistii au avut in vedere identificarea persoanelor care comercializeaza ilegal produse din tutun provenite din contrabanda, cat si descoperirea si combaterea evaziunii fiscale si a comertului cu produse contrafacute, conform IPJ Maramures.

Au fost efectuate verificari si controale la mai multe societati comerciale si persoane fizice de pe raza intregului judet. In urma verificarilor au fost constatate 10 infractiuni de contrabanda, opt infractiuni de contrafacere de marfuri si o infractiune de evaziune fiscala.

Astfel, au fost indisponibilizate peste 73.000 tigarete si aproape 200 articole vestimentare si jucarii. In toate aceste cazuri au fost intocmite dosare penale, iar politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a persoanelor implicate.

De asemenea, in cadrul verificarilor efectuate in cele doua zile, politistii au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare de  peste 75.000 lei, au ridicat in numerar suma de 3.479 lei si au confiscat bauturi alcoolice, carne, legume si parfumuri in valoare de peste 5.000 de lei.

La activitatile desfasurate au participat si politisti din cadrul Politiei Orasului Baia Sprie, Politiei Municipiului Sighetu Marmatiei si specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Protectia Animalelor Maramures si Directiei Agricole Maramures.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1