Actiune de cautare si salvare a jandarmilor in cazul a doua persoane ratacite in Cavnic:

PNL

In data de 19 septembrie, in jurul orei 16:30, s-a primit un apel prin S.N.U.A.U. 112, referitor la doua persoane ratacite in zona Cavnic.

La fata locului s-a deplasat de indata, patrula montana de jandarmi Cavnic. La actiunea de cautare si salvare au participat doi jandarmi cu doua autospeciale. Pentru a acoperi eficient zona in care persoanele in cauza s-au ratacit, patrula montana de jandarmi s-a impartit, stabilindu-si traseele de cautare.

Persoanele in cauza, doi barbati, in varsta de 20, respectiv 39 ani, din localitatea Cavnic, au fost gasite in jurul orei 17:10 in zona numita Taul cu Brazi, neavand nevoie de ingrijiri medicale, aflandu-se intr-o stare buna, putin speriati.

“Jandarmeria Maramures reaminteste turistilor care se vor afla in zonele montane ale judetului Maramures ca, inainte de a pleca in drumetie, sa aiba in vedere cateva dintre recomandarile jandarmilor montani: inainte de a pleca in zona montana, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starii vremii, conditiilor climatice locale; plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, rucsac, trusa de prim-ajutor si nu riscati sa plecati singuri la drum; folositi numai traseele marcate, urmariti marcajele; in cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana; apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani si respectati indicatiile acestora; nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor; nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele; sa evitati deplasarile cu animale de companie in zone izolate si deplasarile pe timpul noptii in zonele impadurite; sa solicitati sprijinul jandarmilor montani apeland numarul unic de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate”, spun reprezentantii Jandarmeriei Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1