Actiune de curatare si spalare a sistemului de canalizare in cartierele Firiza, Ferneziu, Sasar si Valea Borcutului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In fiecare saptamana, echipe de lucratori din cadrul sectiei canal ai societatii VITAL S.A. desfasoara un amplu program de curatare si verificare a sistemului de canalizare, denumit “Program anual de revizii tehnice, reparatii curente si spalari de retele de canalizare aferente municipiului Baia Mare si pe zonele limitrofe 2017”.

Actiunile de acest gen debuteaza la inceput de an, dupa un program bine stabilit, cand echipele societatii noastre verifica si, unde este necesar, intervin in curatarea si spalarea sistemului de canalizare.

In saptamana 23 – 27 octombrie se efectueaza lucrari de revizii tehnice, curatare si spalare a gurilor de scurgere si a retelelor de canalizare in cartierele Firiza, Ferneziu, Sasar si Valea Borcutului. In majoritatea cazurilor, curatarea se efectueaza manual, in timp ce spalarea se realizeaza cu autospeciala din dotarea societatii VITAL.

Desi pare greu de crezut, in timp, la nivelul sistemului de canalizare, in special pe retelele cu diametre mari, echipele de interventie au descoperit, aruncate, de la resturi menajere la diverse bucati de materiale plastice si resturi de componente metalice destul de mari. In cele mai multe situatii sistemele de canalizare, in special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de constructii, materiale plastice si  incaltaminte.

Insa, cel mai mare dusman al canalizarii sunt carpele, vata medicinala si produsele de igiena intima. Fibrele lor fine se agata de neregularitatile peretilor interni ai conductelor, facilitand depunerile. Toate acestea impiedica scurgerea apelor si, implicit, sunt responsabile de nefunctionarea sistemelor la capacitate maxima. In aceste conditii, zonele unde cetatenii au transformat sistemul de canalizare intr-o groapa de gunoi risca sa fie inundate chiar si la cea mai mica aversa de ploaie.

Reamintim ca sanatatea noastra si a copiilor nostri poate fi pusa in pericol prin aceste obturari ale sistemului de canalizare, care pot deveni focare de infectii. Mai mult, in conditii de ploaie aceste depuneri ingreuneaza preluarea si transportul apelor pluviale care duce la inundarea carosabilului.

In aceasta perioada, echipele de interventie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situatii, in special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.

Sistemul de canalizare al municipiului Baia Mare este de tip unitar aproximativ 80% (apa menajera uzata si apa pluviala sunt colectate si transportate spre Statia de epurare prin aceeasi retea) si 20% in sistem divizor (apa menajera uzata si apa pluviala sunt colectate si transportate prin retele diferite). Conditia esentiala in functionarea sistemului de canalizare si preluare a apelor pluviale este functionarea statiilor de pompare. Investitiile financiare imense facute in modernizarea si automatizarea acestor sisteme sunt nule de fapt, in conditiile in care, din cauza suprasolicitarilor sau a rafalelor de vant, liniile de alimentare cu tensiune sunt avariate. In lipsa energiei electrice, statiile si, implicit, sistemul de canalizare nu pot functiona.

In cazul blocarii retelei publice de canalizare anuntati societatea VITAL, apeland numerele de telefon de la dispecerat: 0262/215 150*1*2; 0262 212550; 0362 401 052, 3; 0372 752 660 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Indiferent de conditiile meteo, angajati S.C. VITAL S.A. vor raspunde sesizarilor dumneavoastra si vor intervenii cu promptiudine acolo unde este nevoie.

SC VITAL SA BAIA MARE

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2