ACȚIUNE – Se fac donații pentru salvarea intrării în mina Dealul Crucii

Reclame home 1
Reclame home 1

Acțiune de donații inițiată de comunitatea maghiară din Baia Mare pentru a încerca restaurarea intrării în mina Dealul Crucii, un loc cunoscut de toți băimărenii și nu numai, loc care aduce aminte de mineritul care a existat cândva prin aceste părți.
David Lajos spune că s-a obținut acordul proprietarului acestei mine, astfel că se va încerca restaurarea intrării în mina amintită. Locul este în stare avansată de degradare, fiind nevoie de intervenții urgente pentru a se salva ce se mai poate salva. Urmează apoi un plan de renovare și o reconstrucție totală a intrării în mina Dealul Crucii. Ce se află dincolo de intrarea în mină este proprietatea Statului Român.

Așadar, donații se pot face pentru Teleki Sándor Cultural Center Society,
RO7-RNCB-0182-0341-2120-0001 (RON),
RO70-RNCB-0182-0341-2120-0002 (EUR),
RO07-RNCB-0182-0341-2120-0004 (HUF),
Romanian Commercial Bank, Baia Mare, Maramures, Romania
430232-Baia Mare, B-dul Union No. 15

„Momentan poate fi vorba numai de o intervenție de urgență, având în vedere starea gravă în care se află gura de mină Dealul Crucii. Multe probleme încă nu știm cum se pot rezolva, dar chiar și primii pași costă și necesită ajutor din partea oamenilor, și din partea specialiștilor. De aceea am considerat necesară – în colaborare, și la inițiativa echipei de cercetași maghiari din Baia Mare, respectiv cu acordul proprietarului terenului – organizarea unei campanii de strângere de fonduri și de sensibilizare a publicului. Echipa de cercetași Teleki Sándor a participat la mai multe acțiuni de voluntariat în perioada trecuta. De exemplu, în aprilie 2021 a plantat 500 de puieți de paltin și gorun în Valea Usturoiului, în colaborare cu Ocolul Silvic Municipal Baia Mare. Ei doresc sa participe activ si cu aceasta ocazie, la curatirea zonei de langa gura de mina. Cred, ca momentan sensibilizarea publicului si salvarea constructiei este ideea cea mai importanta, sarcina de urgenta imediata – la care putem sa ne angajăm”, a spus David Lajos, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole