Actiunea de curatare si spalare a sistemului de canalizare continua (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Echipele de lucratori din cadrul sectiei canal ai societatii VITAL S.A. continua actiunea de  curatare si verificare a sistemului de canalizare, denumit “ Program anual de revizii tehnice, reparatii curente si spalari de retele de canalizare aferente municipiului Baia Mare si pe zonele limitrofe 2017”. Astfe ca, in saptamana 20 – 24 noiembrie echipele societatii noastre verifica si, unde este necesar, intervin in curatarea si spalarea sistemului de canalizare pe anumite strazi din cartierele baimarene: Depozitelor, Orasul Vechi, Progresului, Republicii, Sasar, Valea Rosie si Vasile Alecsandri. In majoritatea cazurilor, curatarea se efectueaza manual, in timp ce spalarea se realizeaza cu autospeciala din dotarea societatii VITAL.

La nivelul sistemului de canalizare, in special pe colectoarele principale, echipele de interventie au descoperit, aruncate, cantitati mari de gunoi menajer, produse de igiena intima, imbracaminte, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de constructii care colmateaza canalizarea, afecteaza buna functionare a pompaelor atat din statiile de pompare cat si din statiile de epurare. Insa, cel mai mare dusman al canalizarii sunt materialele textile, servetelele umede si produsele de igiena intima. Fibrele lor fine se agata de neregularitatile peretilor interiori ai conductelor, facilitand depunerile.

Blocarea scurgerii apei uzate duce la infundarea retelelor interioare si are drept consecinta refularea apei uzate si inundarea imobilelor, cu  pagube care sunt suportate de regula atat de catre cei care au provocat incidentul cat si de catre colocatari. Pentru deseurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de constructii trebuie folosite containerele pentru salubritate si nu sistemul de canalizare!

Toate acestea impiedica scurgerea apelor si, implicit, sunt responsabile de nefunctionarea sistemelor la capacitate maxima. In aceste conditii, zonele unde cetatenii au transformat sistemul de canalizare intr-o groapa de gunoi risca sa fie inundate chiar si la cea mai mica aversa de ploaie.

In aceasta perioada, echipele de interventie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situatii, in special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.

Strazile din cartierele mentionate mai sus se pot vizualiza pe site-ul nostru la rubrica ACTIUNI IN DESFASURARE .

In cazul blocarii retelei publice de canalizare anuntati societatea VITAL, apeland numerele de telefon de la dispeceratul central: 0262/215 150*1*2; 0262 212550; 0362 401 052, 3; 0372 752 660 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Indiferent de conditiile meteo, angajati S.C. VITAL S.A. vor raspunde sesizarilor dumneavoastra si vor intervenii cu promptiudine acolo unde este nevoie.

SC VITAL SA BAIA MARE

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2