Actiuni culturale, sportive si traditionale la ”Ziua Bunei Vecinatati”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Traditionala manifestare ”Ziua Bunei Vecinatati” a avut loc la sfarsitul saptamanii in municipiul Sighetu Marmatiei. Delegatia ucraineana a fost primita cu traditionala paine si sare de catre prefectul Vasile Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel-Valer Zetea, primarul Horia Scubli, prefectul judetului Satu Mare, Darius Filip, prefectul judetului Suceava, Elena Adomnicai, prefectul judetului Gorj, Adrian Florescu, subprefectul Alexandru Cosma, parlamentari, primari din Romania si Ucraina, consilieri judeteni, reprezentanti ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, reprezentantii serviciilor publice deconcentrate, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

Delegatiile s-au deplasat la scena amplasata in Parcul Gradina Morii, unde s-a desfasurat un spectacol cultural-artistic cu formatii, interpreti si ansambluri folclorice din romanesti si ucrainene (din judetele Maramures, Satu Mare si regiunea Transcarpatia). Despre semnificatia ”Zilei Bunei Vecinatati” au rostit alocutiuni prefectul Vasile Moldovan, guvernatorul Ghennadi Moskal, presedintele Consiliului Judetean Gabriel-Valer Zetea, presedintele Consiliului Regional Transcarpatia, Mihai Rivis, ambasadorul Ucrainei in Romania, Oleksandr Bankov, diplomatul Gheorghe Anghel, prim-colaborator Ambasada Romaniei in Ucraina si primarul Horia Scubli.

In cadrul evenimentului a fost semnat de catre prefectul Vasile Moldovan, prefectul Darius Filip si presedintele Ghennadi Moskal ”Programul de activitati comune pentru anul 2019” intre judetele Maramures, Satu Mare si regiunea Transcarpatia.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel-Valer Zetea si presedintele Consiliului Regional de Stat Transcarpatia, Mihail Rivis au semnat protocolul de infratire intre judetul Maramures si regiunea Transcarpatia.

La stadionul municipal s-a desfasurat meciul amical de fotbal dintre echipa Maramuresului si echipa regiunii Transcarpatia, alcatuite din reprezentanti ai administratiei publice judetene si regionale. Meciul s-a incheiat la egalitate, scorul fiind 2-2.

”A patra editie a manifestarii a avut o semnificatie si o amploare aparte, buna vecinatate, armonia, cooperarea, buna dispozitie, dar si implicarea cu responsabilitate a celor care au organizat evenimentul au fost apreciate de participanti si de publicul prezent.

Spectacolul a fost intregit de obiectele mestesugaresti, de standurile la care vizitatorii au putut vedea modul  in care sunt confectionate manual obiecte specifice vietii rurale de catre artistii mestesugari din tara si strainatate. De asemenea, participantii au avut ocazia de a degusta produse culinare specifice din zona Maramuresului si a regiunii Transcarpatia.

A fost o manifestare reusita care a contribuit la dezvoltarea relatiilor bilaterale, la o mai buna colaborare si cooperare transfrontaliera, la stabilirea de activitati intre administratiile judetene, alte institutii ale statului din Maramures si Transcarpatia care sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Editia viitoare a manifestarii ”Ziua Bunei Vecinatati” va fi organizata anul viitor, in Ucraina, in perioada aprilie-mai.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *