Actiuni „in forta” la frontiera de nord, pentru retinerea contrabandistilor de tigari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigariIn ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de responsabilitate.

*Astfel, in data de 20 octombrie, in jurul orei 14.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o autoutilitara marca Mercedes, inmatriculata in Ucraina, condusa de cetateanul roman Vasile P., in varsta de 50 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

“Din primele verificari s-a constatat ca acesta transporta corpuri de mobilier, iar in spatele acestora a fost descoperit un loc special amenajat in care a putut fi observata o mare cantitate de tigari.

Drept urmare, conducatorul auto impreuna cu masina a fost condus la sediul S.T.P.F. Maramures in vederea efectuarii unui control amanuntit.

Astfel, s-a constatat faptul ca autoutilitara avea confectionat un perete dublu, intre cabina si remorca, in care au fost descoperite 27.313 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 246.000 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

*Tot ieri, in cadrul aceleiasi actiuni, echipajul politiei de frontiera din cadrul STPF Maramures a identificat in trafic pe raza localitatii Craciunesti, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen, condus de Sorin L., de 32 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. La control, politistii de frontiera au descoperit, in bara din spate a masinii, 230 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 2.100 lei.

*Si lucratorii Sectorului PF Sarasau au identificat si oprit in trafic, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Ford, condus de Adrian T., de 21 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

“Din primele verificari, in portbagajul autoturismului au fost descoperite mai multe colete cu tigari. In urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 54.000 lei.

In cele trei cazuri, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismele folosite la activitatile infractionale au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

De asemenea, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, respectiv a infractiunii de contrabanda, la finalizare urmand a se lua toate masurile legale ce se impun”, a mai spus Radu Lungu.

*Tot ieri, in jurul orei 23.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorul PF Valea Viseului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropiere de malul raului Tisa mai multe persoane care transportau, spre interiorul tarii, colete voluminoase.

Echipajul politiei de frontiera a procedat la somarea prin voce a celor in cauza, moment in care acestia au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin. Politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase 7 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In urma actiunii a fost retinuta o persoana, cetateanul ucrainean Vasile P., de 20 ani, celelalte persoane s-au intors pe teritoriul ucrainean prin apa raului Tisa.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri de cercetare a zonei.

Astfel, la fata locului au fost descoperite 21 de colete care contineau cantitatea de 10.320 pachete de tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de  93.500 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar la finalizare vor fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2