septembrie 26, 2021

Actiunile Renault, in crestere dupa ce in presa au aparut informatii referitoare la reducerea participatiei statului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Actiunile constructorului auto Renault erau miercuri la pranz pe crestere la bursa de la Paris, dupa ce revista Challenges a publicat un articol conform caruia statul francez este gata sa isi reduca participatia la Renault, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Statul francez are o participatie de 15% in Renault, care, la randul sau, detine o participatie de 43,4% in Nissan.

Titlurile Renault au inregistrat miercuri la bursa o crestere de pana la 1,4%, un avans atribuit de traderi informatiilor publicate de revista Challenges cu privire la o diminuare progresiva a participatiei statului.

“Pentru a asigura viitorul aliantei cu Nissan, statul este gata sa isi reduca participatia de 15% la Renault si chiar sa iasa, pe termen mediu, din capitalul constructorului auto. In mod discret, statul francez a dat semnale in acest sens”, sustine articolul din revista Challenges, care citeaza surse din interiorul Renault.

Precizand ca palatul Bercy a dezmintit aceste informatii, revista mentionata adauga ca obiectivul autoritatilor francez este sa depaseasca lipsa de incredere manifestata de partea japoneza fata de prezenta statului francez in capitalul Renault.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, conform caruia Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

In prezent, alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun, etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2