Actiunile Tesla au urcat cu 7% dupa anuntarea unor livrari record in trimestrul doi din 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Tesla a livrat un numar record de vehicule in trimestrul doi din 2019, un raspuns triumfator la temerile din ultimele luni privind cererea pentru masinile sale electrice de lux, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

La Bursa de la New York actiunile Tesla au urcat cu 7% dupa publicarea rezultatelor trimestriale. Titlurile producatorului american de vehicule electrice au scazut cu aproximativ o treime de la inceputul acestui an.

Marti, Tesla a anuntat ca in trimestrul doi din 2019 comenzile au depasit livrarile, chiar daca in SUA subventiile pentru achizitionarea masinilor electrice au fost reduse.

Subventia de 7.500 de dolari a fost redusa la jumatate la finalul lui 2018 iar de la 1 iulie a scazut la 1.875 dolari. La sfarsitul acestui an expira subventiile pentru achizitionarea masinilor electrice.

“Credem ca suntem bine pozitionati pentru a continua cresterea livrarilor si a productiei in trimestrul trei din 2019”, se arata intr-un comunicat al producatorului american de vehicule electrice.

Tesla a livrat 77.550 de vehicule Model 3 in trimestrul doi din 2019, in timp ce analistii se asteptau la 73.144 unitati. In perioada mentionata livrarile tuturor modelelor au inregistrat un avans de 51%, la 95.200 vehicule, inclusiv 17.650 masini Model S si X. Analistii estimau livrari totale de 89.084 unitati.

Directorul general al producatorului american de vehicule electrice Elon Musk a afirmat in mod repetat ca Tesla ar putea livra un numar record de vehicule in trimestrul doi din 2019, depasind cifra din ultimele trei luni ale anului trecut – 90.700 unitati. Compania a inregistrat pierderi de 700 milioane de dolari in primul trimestru al acestui an.

Obiectivul companiei este sa livreze anul acesta intre 360.000 si 400.000 de vehicule, dar analistii avertizeaza ca aceasta tinta va fi dificil de indeplinit.

Productia totala a crescut cu 13% in trimestrul doi din 2019, la 87.048 vehicule, comparativ cu primele trei luni ale anului.

Luna trecuta, Tesla Inc a anuntat ca a depus documentatia necesara la organismele de reglementare pentru a putea demara o operatiune de strangere de fonduri in valoare de aproximativ doua miliarde de dolari din vanzarea de actiuni si obligatiuni convertibile.

Analistii prognozau de cateva luni ca Tesla va fi nevoit sa stranga fonduri pentru a-si finanta planurile de expansiune, care includ constructia unei uzine la Shanghai, lansarea unui nou Model Y SUV si alte proiecte.

Tesla preconizeaza pentru acest an cheltuieli de capital cuprinse intre 2 si 2,5 miliarde de dolari si intre 2,5 si 3 miliarde dolari pentru fiecare din urmatorii doi ani fiscali. La finele primului trimestru, compania avea rezerve de numerar in valoare de 2,2 miliarde dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *