Activitatea barurilor și a cluburilor care încalcă regulile poate fi suspendată direct

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a găsit cadrul legal pentru ca activitatea agenților economici – restaurante, terase – care nu respectă restricțiile impuse să fie suspendată direct, fără să mai aștepte modificarea legii ca sancțiunea să se aplice după trei sancțiuni.

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut “una, două, trei sancțiuni”.

Nu va mai fi nevoie de această modificare, a anunțat la Digi FM prefectul Alin Stoica.

“Nu mai așteptăm acea propunere, avem cadrul legal existent. Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadru legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează.

Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi.

Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente”, a spus Alin Stoica.

Potrivit prefectului, din weekend chiar vom putea vedea localuri închise, dacă acestea vor fi depistate că încalcă măsurile.

Problema cluburilor și a restaurantelor pline, cu încălcarea restricțiilor impuse, a fost ridicată deseori în ultimele săptămâni și a fost menționată drept cauză a creșterii numărului de infectări.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *