Activitati antidrog la Sighetu Marmatiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Politistii de prevenire nu sunt in vacanta. Dupa intalnirea cu tinerii interesati de cautarea unei profesii de succes de la Baia Mare, politistii de prevenire de la Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, insotiti de ofiterul de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, s-au mutat la Sighetu Marmatiei.

Considerand ca fiecare trebuie sa intervenim, in masura posibilitatilor, fie ca suntem parinti, dascali, psihologi, politisti sau cetateni de rand in informarea tinerilor cu privire la consecintele consumului de droguri, specialistii s-au intalnit ieri cu copiii institutionalizati la Centrul de primire in regim de urgenta din cadrul DGASPC din Sighetu Marmatiei.

“Celor 30 de copii, cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, le-au fost prezentate povesti de viata reale ale unor consumatori de droguri, punandu-se accent pe urmarile devastatoare ale acestora asupra vietii lor in general, asupra viitorului lor, acestea producand consecintele grave in plan legal, fizic si psihologic.

Scopul principal al discutiilor cu copiii a fost acela de a-i ajuta sa constientizeze ca drogul niciodata nu trebuie sa fie o alegere atunci cand doresc sa experimenteze o stare de bine, ca intotdeauna exista alternative sanatoase si ca intotdeauna decizia este a lor.

Copiii au pus intrebari, au adus completari si au vorbit deschis despre experientele personale, ceea ce au vazut si ceea ce au aflat ei de la alti colegi. La final politistii le-au urat mult succes in a gasi calea fericirii fara a apela la droguri!”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2