Activitati de preventie derulate in cadrul evenimentului ”Maramures Auto-MotoShow”

PNL

In cadrul evenimentului ”Maramures Auto-MotoShow” au fost organizate, in aceasta perioada, activitati de preventie. In unitatile de invatamant din municipiul Sighetu Marmatiei, politistii de la Politia Municipiului Sighetu Marmatiei au desfasurat actiuni cu privire la respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni si biciclisti, se arata intr-un comunicat de presa.

Ei le-au explicat elevilor importanta respectarii regulilor de circulatie pentru a evita sa fie implicati in accidente rutiere. Scopul activitatilor de prevenire a fost de a-i determina pe copii sa tina cont de semnificatia indicatoarelor rutiere, de culoarea semaforului si sa inteleaga ca strada nu este un loc de joaca. Fie ca se deplaseaza cu bicicleta sau circula ca pietoni, regulile trebuie respectate.

Traversarea strazii acolo unde nu exista semafor, indicatoare rutiere sau locuri marcate se poate realiza la coltul strazii, cu conditia bunei asigurari atat in partea stanga, cat si in partea dreapta ca drumul este liber si anticiparii corecte a distantei vehiculelor aflate in mers. De asemenea, pe timpul deplasarii cu biciclete sau role au fost recomandate purtarea echipamentului de protectie (casti, cotiere, genunchiere).

O alta activitate desfasurata de politistii rutieri a avut loc in colaborare cu Serviciul de Ambulanta Sighetu Marmatiei pentru respectarea legislatiei rutiere referitoare la acordarea de prioritate vehiculelor cu regim prioritar de circulatie si obligatiile conducatorilor de autovehicule aflate in trafic.

Pentru salvarea vietii unei persoane aflate in suferinta, reamintim soferilor ca vehiculele care folosesc semnalele luminoase si sonore executa misiuni de serviciu trebuie sa li se asigure deplasarea nestanjenita, indiferent de directia de deplasare si sa elibereze banda pe care se deplaseaza vehiculul cu regim prioritate de circulatie, oprind cat mai aproape de bordura sau acostament.

Organizatorii manifestarii au tinut sa precizeze ca in perioada desfasurarii concursului de Trial Off-Road, la categoriile ”Open Extrem” si ”Standard” nu au fost inregistrate evenimente deosebite care sa puna in pericol viata echipajelor inscrise in concurs (sapte echipaje la ”Open Extrem”, respectiv 28 de echipaje la ”Standard”), respectiv integritatea fizica a spectatorilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2