Activități dedicate Zilei Jandarmeriei Rurale, în Muzul Satului din Baia Mare

Pe data de 1 septembrie 2022 marcăm 129 de ani la înființarea Jandarmeriei Rurale. În acest context, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ MM și Agenția Națională Antidrog, vă invită la o serie de activități dedicate acestei zile, care vor avea loc mâine, 1 septembrie, în Satul de pe Deal din Baia Mare.

”În cadrul evenimentului, jandarmii montani vor prezenta copiilor tehnicile folosite în domeniul montan, îi vor sfătui în ceea ce privește drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane și le vor explica cum să procedeze atunci când întâlnesc un animal sălbatic. De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia sa afle despre echiparea corespunzătoare în zona montană, despre importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate.

Jandarmii vor executa câteva exerciții și alături de câinii de serviciu, partenerii lor în misiuni. De asemenea, reprezentații poliției și antidrog vor discuta despre combaterea și prevenirea consumului de substanțe interzise, dar și despre siguranța copiilor și adolescenților la școală și în vacanță.

Așadar, vă așteptăm joi, 1 septembrie, în Muzeul Satului din Baia Mare, strada Dealul Florilor, nr. 1A, între orele 10:00-14:00, să participați la activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Rurale”, informează Consiliul Județean Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu