Actorii Teatrului Municipal Baia Mare – turneu in Maroc si Tunisia//Proiect „Danse Contamination” – „Burqa si basma – spectacol pluridisciplinar”

PNL

Spectacolul ” Burqa si basma” are ca tematica violenta impotriva femeii si mixeaza tehnici de dans, teatru si arta digitala. A fost realizat in urma unei rezidente de creatie, care a avut loc in Baia Mare, la finalului lunii mai a acestui an, la care au participat artisti ai Teatrului Municipal Baia Mare si artistii companiei Col`Jam din Maroc, condusi de coregraful tunisian Wajdi Gagui.

La finalul rezidentei, publicul baimarean a fost invitat sa vada o varianta de „work in progress” a acestui spectacol in cadrul Festivalului International de Teatru ATELIER, editia 26. A doua  perioada de repetitii va avea loc la Casablanca, intre 8 si 15 octombrie 2019, urmata de o reprezentatie in sala Federation des Oeuvres Laiques, in 13 octombrie 2019 si un spectacol la Rabat, in 15 octombrie 2019. Cele doua reprezentatii sunt sustinute in cadrul Festivalului „Les Rencontre Choregraphique de Casablanca”.

Spectacolul se va juca la Opera din Tunis in luna noiembrie 2019 si va beneficia de un turneu mai larg in Romania in vara anului 2020.

Teatrul Municipal Baia Mare, in parteneriat cu Asociatia Culturala Atelier `92 au primit finantare de la Organizatia Internationala a Francofoniei, prin programul „Contrat de Confiance”, pentru distribuirea acestui spectacol de dans contemporan.

Din distributie fac parte artisti din Romania: Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Strat, Raul Hotcas, Iulian Bulancea, din Maroc: Ahlam El Morsli, Choaib Yasmina, Ester Torne si din Tunis: Wajdi Gagui, care semneaza si coregrafia spectacolului. Scenografia este semnata de Mihai Valu. Imaginile de sinteza sunt create de Armand Richelet din Belgia.

Informatii: TMBM//ZiarMM.ro

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1