Actorul baimarean Levente Molnar, in competitie la Cannes

PNL

Saul_fia_uj_fekvo_lead (1)Actorul baimarean, Levente Molnar, de la Teatrul Maghiar din Cluj, face parte din distributia filmului maghiar Fiul lui Saul, in regia lui Laszlo Nemes, din cadrul Competitiei Oficiale a Festivalului International de Film Cannes.

Filmul este o coproductie Ungaria-Franta si este extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferintelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe doua zile din viata lui Saul Auslander (GEZA ROHRIG), un prizonier evreu din Ungaria fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare de la Auschwitz.

“Recunosc, nici macar nu am visat vreodata sa mi se intample asta. Este o onoare. Incerc sa savurez fiecare moment, dupa care sa-mi vad de viata“, a declarat Levente Molnar.

Levente Molnar are un rol cheie in acest film. Actorul il interpreteaza pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alaturi de el in lagarul de concentrare.

“E un subiect care ma intereseaza personal. Respect si admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultura, educatie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, candva mult mai accentuat, specific Romaniei, dat de convietuirea pasnica – si mutual benefica – a diverselor comunitati (evrei, germani, unguri, armeni, greci, etc.). Imi imaginez cum ar arata Romania cu aceste comunitati. Cred in puterea pe care o poate avea acest “pestrit” de popoare, natii, etnii si ii duc dorul. Nu pot percepe si intelege nici pana in ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot sa concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte”, a marturisit Levente.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1