Actorul Dorel Visan – presedinte al juriului la cea de-a doua editie a Festivalului International de Film Etnografic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Actorul Dorel Visan va fi presedintele juriului celei de-a doua editii a Festivalului International de Film Etnografic (FIFE) care se va desfasura in perioada 6-8 iunie la Zlatna, judetul Alba, conform Agerpres.

Aflat la a doua editie, Festivalul International de Film Etnografic Zlatna isi propune sa propage cultura si traditiile nationale, prin intermediul promovarii tinerilor artisti.

FIFE Zlatna — singurul festival etnografic de film din Romania — are rolul de a descoperi noi talente si promoveaza schimbul de valori culturale cu alte tari.

Festivalul este deschis si profesionistilor cineasti, care doresc sa contribuie la edificarea patrimoniul cultural national sau international.

Sesiunea de inscrieri in competitia FIFE Zlatna este deschisa pana pe 15 mai si este deschisa tuturor cineastilor independenti sau profesionisti. Regulamentul festivalului este disponibil pe site-ul FIFE Zlatna: www.etnofilmzlatna.ro.

Nascut in Tauseni, judetul Cluj, marele actor a interpretat peste 40 de roluri in teatru, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar in film a avut peste 60 de roluri, in cea mai variata gama. Maiestria artistica a celebrului actor este apreciata deopotriva in Romania, dar si in Europa. Mircea Daneliuc i-a oferit lui Dorel Visan rolul principal (senatorul Vartosu) in filmul „Senatorul melcilor”, din 1995. Pentru prestatia sa din film, acesta a primit premiul de interpretare masculina, la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier, Franta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2