Actorul Jussie Smollett, inculpat pentru 16 capete de acuzare referitoare la declaratii false date la politie

PNL

Actorul de televiziune Jussie Smollett, arestat luna trecuta dupa ce a fost acuzat ca a mintit in legatura cu un atac comis asupra sa, a fost din nou inculpat pentru 16 capete de acuzare referitoare la declaratii false date la politie in legatura cu o presupusa agresiune comisa de doi barbati, care i-ar fi adresat insulte rasiste si homofobe, potrivit Reuters, relateaza Agerpres.

Acuzatiile, formulate joi de un juriu din comitatul Cook si date publicitatii vineri, extind consecintele legale pe care le-ar putea avea de infruntat Smollett, dupa ce a relatat ca a fost atacat in Chicago de suporteri ai presedintelui Donald Trump, poveste care a starnit suspiciuni dupa aparitia sa in presa, la sfarsitul lunii ianuarie.

Smollett (36 de ani), un actor homosexual de culoare, care interpreteaza personajul unui muzician gay in serialul “Empire”, produs de Fox, a fost inculpat luna trecuta pentru un singur cap de acuzare, referitor la formularea unei declaratii false la politie, infractiune care, potrivit legislatiei din Illinois, intra in categoria tulburarea linistii publice. Noile acuzatii se refera la comiterea a 16 infractiuni similare, opt legate de interogarea sa de catre un politist in ziua presupusului atac, si alte opt, rezultate in urma interogarii actorului de catre un alt politist, in aceeasi zi.

Fiecare cap de acuzare se pedepseste cu pana la trei ani de inchisoare si o amenda de 25.000 de dolari. Avocatul actorului, Mark Geragos, a criticat acuzatiile, pe care le considera ”redundante si razbunatoare”, precizand ca Smollett ”isi mentine cu tarie nevinovatia, chiar daca fortele de ordine l-au deposedat de aceasta prezumtie”.

In urma cu doua saptamani, cand actorul a fost inculpat pentru prima data, inspectorul politiei din Chicago, Eddie Johnson, a sustinut ca Smollett a platit doi barbati cu suma de 35.000 de dolari fiecare pentru a-l ajuta sa-si insceneze un atac in scopul promovarii carierei

Smollett a fost pus in libertate la cateva ore dupa ce s-a predat autoritatilor, in data de 21 februarie, in urma achitarii unei cautiuni de 100.000 de dolari.

O noua audiere a fost stabilita pentru 14 martie.

Conform declaratiilor date la politie, Smollett a relatat cum doi barbati, care strigau insulte rasiste si homofobe, s-au apropiat de el, l-au lovit in fata, au pulverizat ”o substanta chimica necunoscuta” spre actor, i-au infasurat o funie in jurul gatului dupa care s-au facut nevazuti. Stirea atacului s-a raspandit rapid pe retelele de socializare unde multi si-au exprimat indignarea, in timp ce alte voci au sustinut ca povestea este o farsa. Dupa ce a publicat pe Twitter imaginile de pe camerele de supraveghere, politia a spus ”ca trateaza incidentul cu seriozitate”.

Intr-un interviu difuzat la ”Good Morning America” de la ABC la cateva zile dupa ce a fost inculpat prima data, Smollett spunea ca il supara faptul ca unii oameni ii pun la indoiala povestea si sugera ca lipsa de incredere ar putea proveni din prejudecati rasiste.

Serialul ”Empire” a debutat la postul de televiziune Fox in 2015 si a primit mai multe nominalizari la premiile Emmy. Smollett interpreteaza personajul Jamal Lyon, unul dintre membrii familiei aflate in centrul actiunii. Producatorii au anuntat in februarie ca vor elimina personajul interpretat de Smollett din ultimele doua episoade ale sezonului aflat in desfasurare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1