ACTUALIZARE-Baia Mare: Targul Auto si pietele au fost inchise. Halele agroalimentare raman deschise

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In cursul serii de ieri autoritatile au decis inchiderea Targului Auto, dar si a tuturor targurilor si expozitiilor de pe raza judetului Maramures. Masura a fost luata cu scop preventiv si este valabila pana la 31 martie 2020. Aceasta a fost pusa in aplicare de astazi.

Rares Pop, director DSP Maramures: “Masura a fost luata in cursul serii de ieri. In acest context, Targul auto si pietele nu vor mai functiona numai dupa data de 31 martie anul curent.”

Astfel, nimeni nu are voie sa comercializeze in aceste spatii niciun tip de produs. Baimarenii, care erau obisnuiti sa-si faca mici cumparaturi de la Targul producatorilor, de pe platoul din Piata Revolutiei, din Baia Mare trebuie sa stie ca nici acesta nu mai poate functiona.

In cazul in care comerciantii nu vor respecta aceste dispozitii stabilite de catre autoritati vor suporta consecintele prevazute de lege.

ACTUALIZARE ora 11.35

Dan Buca, purtatorul de cuvant al CJSU Maramures a venit cu noi completari vis-a-vis de aceste masuri, spunand ca ca s-ar fi produs o eroare de comunicare din partea autoritatilor.

Dan Buca: “Se inchid toate targurile si expozitiile din judet, conform noilor reglementari. Targul Auto nu va mai functiona insa halele si pietele agroalimentare vor ramane totusi deschise pentru ca lumea sa se poata aproviziona.”

ACTUALIZARE ora 12.03

Reprezentantul Primariei Baia Mare spune ca toate pietele de pe raza orasului vor fi dezinfectate, iar acest lucru se va realiza cu sprijinul angajatilor de la SPAU, dar si cu angajati ai unor firme de curatenie autorizate care vor fi contractate in cazul in care va fi necesar.

Facem precizarea ca despre inchiderea pietelor s-a discutat in cadrul sedintei Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, care s-a desfasurat in aceasta dimineata in sala Europa din cadrul Primariei Baia Mare cu mentiunea ca, in momentul in care s-a abordat subiectul care viza inchiderea pietelor primarul Catalin Chereches nu a intervenit. Ulterior acesta a precizat ca pietele si halele agroalimentare nu se vor inchide.

Ramane de vazut ce hotarare se va lua intr-un final.

Revenim cu detalii.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *