ACTUALIZARE: Politist de frontiera arestat pentru luare de mita si trafic de influenta. Subcomisarul este cercetat de DNA. Acesta domiciliaza in Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un politist de frontiera, din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei, a fost arestat pentru 30 de zile. Informatia a fost confirmata pentru ZiarMM.ro de purtatorul de cuvant de la Tribunalul Maramures, judecator Orestia Gondor.

De precizat ar fi faptul ca politistul de frontiera a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva in cursul serii de ieri. Propunerea a fost facuta de procurorul DNA. Instanta a dat curs solicitarii magistratului si a decis ca politistul sa stea dupa gratii pentru 30 de zile.

Acesta este cercetat penal de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita-art. 289 alin 1 CP si trafic de influenta-art. 291 alin.1 CP.

Telefonic si purtatorul de cuvant de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, Iulia Stan a confirmat faptul ca intr-adevar este vorba despre un angajat al institutiei, care este cercetat de DNA.

Ana AVRAM

Stire in curs de actualizare.

ACTUALIZARE ORA 14.10

Va redam mai jos, textual, informatiile trimise pentru ZiarMM.ro de Tribunalul Maramures.

„Incheierea penala nr. 29/DL din data de 3 mai 2019

S-a dispus arestarea preventiva pe o durata de 30 zile, de la 03 mai 2019 pana la 01 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A. S. , in varsta de 42 de ani, cu domiciliul in Sighetu Marmatiei, fara antecedente penale.

S-a retinut ca inculpatul, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in calitate de ofiter de politie de frontiera cu gradul profesional de subcomisar de politie si organ de cercetare penala al politiei judiciare in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, in luna decembrie 2018 si in data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, a pretins de la martorul … suma de 800 de euro, promitandu-i ca in schimbul acesteia isi va folosi pretinsa influenta si va interveni pe langa procurorul care supravegheaza urmarirea penala in dosarul in care acesta are calitatea de inculpat (pentru savarsirea infractiunii de contrabanda), pentru a dispune o solutie procedurala favorabila, iar la data de 3 mai 2019, in Municipiul Sighetu Marmatiei, in scopul aratat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.

In aceeasi calitate si in schimbul aceleiasi sume de bani, a promis ca isi va incalca atributiile de serviciu ce ii revin in legatura cu efectuarea urmaririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si a dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile martorului.

Aceste fapte intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale),  prevazuta de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 4 ani la 13 ani si 4 luni si interzicerea exercitarii unor drepturi si ale infractiunii de trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale), prevazuta de art. 291 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 ani si 8 luni la 9 ani si 4 luni si interzicerea exercitarii unor drepturi, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, a comunicat Tribunalul Maramures.

 

Inculpatul a introdus contestatie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2