septembrie 17, 2021

ACTUALIZARE: Tanar muscat de insecte, in zona Varfu Gutin; posibil in soc anafilactic // Barbatul a fost dus cu elicopterul SMURD la spitalul din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In aceste momente salvamontistii din Baia Mare si Cavnic, un medic si un asistent medical se indreapta inspre Varful Gutai, pe jos, pentru a salva un tanar de 29 de ani, care ar fi fost muscat de insecte. Din informatiile furnizate pentru ZiarMM.ro de catre seful Salvamont Maramures, Dan Benga tanarul se simte extrem de rau.

Dan Benga, sef Salvamont Maramures: “Am solicitat interventia unui elicopter si s-a confirmat ca vine. Speram sa ajungem in cel mai scurt timp. Din pacate, datorita faptului ca echipele de suport nu beneficiaza de transport in zona accidentata acestea se deplaseaza pe jos. Tanarul este posibil sa fie in soc anafilactic.”

Barbatul este impreuna cu o prietena de-a lui. Fata a sunat la 112 si a cerut ajutor spunand ca amicul ei nu mai poate umbla, s-a umflat si a vomat.

ACTUALIZARE ora 20.15

Turistul a fost gasit, foarte aproape de varful Gutai, pe poteca care vine dinspre Creasta Cocosului.

Dan Benga, sef Salvamont Maramures: “Stare generala, destul de grava, umflat la fata, cu frisoane si voma continua, primul ajutor fiind acordat de echipa medicala SMURD, care a ajuns tot pe jos cu echipa de prim raspuns a Salvamont Maramures. Echipajul SMURD de la Targu Mures a sosit in zona cu elicopterul si a aterizat in vederea preluarii turistului si transportarea lui la Spitalul Judetean din Baia Mare. Multumim colegilor de la SMURD, celor doua doamne medic si asistenta, STS pentru claritate si informare rapida, colegului nostru Adi David, seful comisiei aero al Salvamont Romania si echipajului elicopterului Smurd 340.”

Turistul a fost stabilizat, imbarcat si transportat la spital, iar elicopterul s-a intors la Targu Mures.

Foto: SALVAMONT Maramures // Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2