ACTUALIZARE-Traficantii de droguri, olandezi, au fost arestati. 84 de kg de heroina au ajuns in custodia ITPF Sighet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

84 de kilograme de heroina au gasit politistii de frontiera maramureseni in masina unor Olandezi. Acestia au vrut sa intre in Romania cu drogurile pe la Sighetu Marmatiei. Se pare ca provenienta substantei de mare risc ar fi fost Ucraina.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Ieri, la Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmatiei s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, inmatriculat in Germania, doi cetateni olandezi, o femeie si un barbat, in varsta de 29, respectiv 44 de ani. Lucratorii nostri au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport si al bagajelor. Astfel, in podeaua autoturismului a fost descoperit un spatiu special amenajat, in care erau ascunse 167 de pachete, ce contineau o substanta de culoare maronie-galbuie, presupusa a fi din categoria drogurilor de mare risc.”

Cele 84,3 kg de droguri au fost confiscate si trimise spre analiza la laboratorul de specialitate. In urma expertizei s-a stabilit faptul ca substanta este heroina. Cei doi olandezi au fost audiati, iar la final, procurorul a dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. In cursul zilei de astazi suspectii urmeaza sa fie prezentati instantei Tribunalului Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

De precizat ar mai fi faptul ca cercetarile sunt continuate de un procuror de la DIICOT-BT Maramures.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Cercetarile sunt continuate de catre DIICOT – Biroul Teritorial Maramures cu sprijinul lucratorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures si SCCO– Maramures pentru savarsirea infractiunii de introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de mare risc, fara drept si cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fara drept, fapte prevazute si pedepsite de art.3 alin 2 si art.4 alin.2 din Legea 143 / 2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, raportat la art. 38 alin. 2 din Codul Penal. Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.:

ACTUALIZARE 16.00, 6 martie 2019

Cei doi olandezi au ajuns in fata instantei tribunalului Maramures in cursul serii de ieri. Astfel, magistratul a considerat ca cei doi sunt un pericol social si a decis sa-i aresteze. Procurorul DIICOT continua cercetarile in acest caz. Traficantii au fost depusi in Centrul de arest din judetul Salaj.

Foto: ITPF Sighetu Marmatiei. Text: Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *