ACTUALIZARE: Un nou Cod galben de viscol care vizeaza Maramuresul. Pana cand e valabil

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni, atentionarea Cod galben de viscol emisa duminica, si a extins la 27 de la 12, numarul judetelor afectate, informeaza AGERPRES.

De asemenea, informarea de precipitatii mixte si vant valabila pentru restul tarii a fost prelungita pana miercuri seara la ora 20:00.

Conform prognozei, in intervalul 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00, in toata zona de munte vantul va prezenta intensificari, in general cu viteze de 65 – 80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense in noaptea de marti spre miercuri (15/16 ianuarie), in special in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali, unde local se vor acumula cantitati de 10 – 15 l/mp.

Temporar, pe creste, vantul va sufla tare cu rafale de peste 100 – 120 km/h, la inceputul intervalului in Carpatii Meridionali, apoi si in restul masivelor, viscolind si troienind zapada, determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

Judetele vizate de Codul galben sunt: Satu Mare, Maramures, Botosani, Suceava, Neamt, Mures, Harghita, Bacau, Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Arad, Bihor, Salaj, Cluj si Timis.

Pe de alta parte, in perioada 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00, va fi in vigoare o informare de vreme rea, valabila la nivelul intregi tari. Astfel, in majoritatea regiunilor, local si temporar vor fi intensificari ale vantului, in general cu viteze la rafala de 45 – 55 km/h accentuand senzatia de rece, iar izolat si trecator, in special in Transilvania si Moldova, zapada va fi spulberata.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), indeosebi in regiunile sudice si centrale, rafalele vor atinge pe arii restranse 60 – 65 km/h. In vestul, nordul si centrul tarii, temporar, vor fi precipitatii in general slabe cantitativ predominant sub forma de ninsoare. In cursul aceleiasi zile in zonele joase de relief, cu precadere din vest si nord-vest, vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *