ACUZE – Ministrul Educației, Ligia Deca lasă elevii din mediul rural în aer! Cine spune asta

Reclame home 1
Reclame home 1

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) critică în termeni duri, într-un comunicat de presă, lipsa de acţiune a noului ministru al educaţiei faţă de tăierea burselor elevilor navetişti şi anunţă că vor ataca în instanţă ordinul.

„În data de 10 noiembrie a.c. a trecut termenul de 30 de zile în care Ministerul Educaţiei putea răspunde la plângerea prealabilă depusă de Asociaţia Elevilor din Constanţa pentru revocarea ordinului de ministru ce a tăiat bursele elevilor din mediul rural. În ciuda insistenţelor reprezentanţilor elevilor de a primi un răspuns, instituţia s-a arătat incapabilă să respecte un termen legal şi să vină cu o poziţie concretă faţă de ordin.

Prin inacţiune, noul ministru al educaţiei Ligia Deca a devenit complice la dezastrul creat de Sorin Câmpeanu, refuzând să revoce ordinul, în ciuda faptului că acesta a fost adoptat într-un context complet ilegal. Mai mult, în cadrul unor răspunsuri la interpelări formulate de către multiplii parlamentari, Ligia Deca s-a arătat dornică să îşi asume şi să apere greşelile fostului ministru, invocând diferite motive aberante pentru justificarea ordinului.

Într-un mod absolut mincinos, Ligia Deca încercat să invoce organizarea unei Comisii de Dialog Social pentru a justifica încălcarea Legii transparenţei decizionale şi nepublicarea pe site-ul instituţiei a ordinului anterior adoptării lui, afirmând faptul că ordinul „a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, fiind înaintat spre consultare asociaţiilor de elevi”, lucru complet fals, noi neavând nicio idee de existenţa ordinului anterior adoptării sale”, precizează asociațiile de elevi mai sus amintite.

Ligia Deca este acuzată că arată dispreţ faţă de elevi, „Ministerul Educaţiei neprezentându-se la audierile CNCD cu privire la ordinul ce vizează bursele şi refuzând să răspundă, în termeni legali, la plângerea prealabilă formulată de AEC, încercând constant să justifice şi să apere încălcarea legii, în loc să repare greşelile făcute, nu avem alte opţiuni decât să ne folosim de toată căile legale de atac pe care le avem pentru a ne recupera dreptul, începând cu a acţiona în instanţă ordinul şi continuând cu a depune plângere penală pentru abuz în serviciu”.

„Doamna ministru Ligia Deca a dovedit, prin lipsa de acţiune a sa, că nu are niciun interes de a respecta legislaţia ţării şi drepturile elevilor, arătându-se în schimb dornică să apere greşelile lui Sorin Câmpeanu şi să manipuleze public. Nicio asociaţie de elevi din ţară nu a fost consultată cu privire la ordinul cu bursele, iar orice document pe care îl semnează care atestă altceva constituie fals intelectual.

Dacă doamna ministru va acţiona ca Sorin Câmpeanu, şi noi vom acţiona la fel, şi nu vom ezita să decurgem la acţiuni în justiţie pentru a ne apăra drepturile. Până în acest moment, doamna ministru nu ne-a dovedit decât că are intenţia să încalce statul de drept precum Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu, predecesorii săi în Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, iar în acest sens doresc să îi transmit că în Constanţa luptăm pentru drepturile elevilor, nu le furăm !” – Ariana Dudună, preşedinte AEC

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole