Adam West, primul actor care a interpretat personajul Batman in televiziune, a murit la varsta de 88 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Actorul american Adam West, primul interpret al super-eroului Batman in televiziune, la jumatatea anilor 1960, a murit vineri la varsta de 88 de ani din cauza unei leucemii, a anuntat sambata familia sa prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, informeaza AFP si titreaza Agerpres.

In ciuda faptului ca a avut sute de aparitii in productii de televiziune si a a unei cariere de peste sase decenii, Adam West, originar din Walla Walla, o localitate din statul american Washington, a ramas in memoria publicului pentru cei doi ani pe care i-a petrecut interpretand personajul Batman, intre anii 1966 si 1968.

Semn al acestei asocieri inevitabile, ultimul proiect al actorului Adam West a fost filmul de animatie „Batman vs Two-Face”, pentru care si-a imprumutat vocea si care va fi lansat in lunile urmatoare.

Actorul american, al carui nume real a fost William West Anderson, si-a asumat intotdeauna aceasta relatie cu bunavointa si a participat cu regularitate la conventiile dedicate fanilor personajului Batman.

Ovatiile pe care le-a primit in urma cu cateva luni la o astfel de reuniune stau marturie pentru amprenta pe care Adam West a lasat-o asupra acestui serial TV, in ciuda faptului ca productia a fost lansata cu mult timp in urma.

Cele opt filme care au urmat in aceasta serie dupa 1989, cu efecte vizuale tot mai spectaculoase, nu i-au stirbit deloc reputatia.

Cu un fizic de june prim si o voce grava, Adam West era construit pentru a da viata pe micul ecran unui personaj care fusese deja jucat in serii de scurtmetraje pentru marele ecran, dar niciodata in televiziune.

Purtand un costum special, actorul american a facut tot ce i-a stat in putere pentru a readuce lucrurile in ordine in Gotham City timp de 120 de episoade, intr-un serial TV profund ancorat in epoca sa, in anii 1960.

El l-a interpretat pe Batman si in cinematografie, in lungmetrajul omonim lansat in anul 1966.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole