“Adevaratul organizator al protestelor din 10 august”, cercetat de DIICOT pentru instigare publica

PNL

Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat “adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august” si i-a indemnat pe protestatari sa recurga la acte de violenta impotriva fortelor de ordine, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de instigare publica.

De asemenea, Ovidiu Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, el avand mai multe obligatii: sa nu foloseasca sisteme informatice ce au conexiunea de date activa (sa nu utilizeze Internetul); sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului de resedinta decat cu incuviintarea prealabila a DIICOT, sa nu acorde interviuri; sa nu participe la adunari publice; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme, scrie agerpres.

“La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT – Structura Centrala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in seara zilei de 06.08.2018, in cadrul unei emisiuni difuzate de catre un post de televiziune national, a fost prezentat un interviu al numitului Ovidiu Grosu pe parcursul caruia, acesta, care s-a autointitulat ‘adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august’, i-a indemnat pe viitorii participanti la manifestare sa recurga la acte de violenta indreptate impotriva integritatii corporale a fortelor de ordine, inclusiv a vietii acestora. Verificarile intreprinse in cauza au relevat faptul ca, inscriindu-se pe aceeasi linie a demersurilor de instigare publica la savarsirea de acte de violenta impotriva reprezentantilor autoritatilor chemate sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta a manifestatiei organizate a avea loc in data de 10.08.2018 in municipiul Bucuresti, numitul Ovidiu Grosu a indemnat publicul verbal si scris sa savarseasca in conditiile Legii nr.535/2004 infractiuni contra vietii si integritatii corporale a persoanelor, respectiv distrugere”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Grosu, pentru savarsirea infractiunii de instigare publica.

Ovidiu Grosu ar fi lucrat in sistemul juridic inainte sa plece in Danemarca. El s-a intors, se pare, insetat de sange. Potrivit declaratiilor sale, barbatul considera ca-n 10 august trebuie sa fie o revolutie violenta cu ”flacari, fum si sange pe strazi”, vrea sa puna pistolul la cap jandarmilor, sa striveasca si sa arda actuala conducere. Nimeni altcineva nu sustine astfel de miscari violente.

Cristian Dide, protestatar cunoscut din Piata Victoriei, a spus pentru DCNews, ca Ovidiu Grosu ar trebui sa fie ignorat, neavand nicio legatura cu protestul din 10 august. Protestatarul Dide ne-a mai spus ca Grosu a fost implicat in protestele din 2012, impotriva Guvernului Boc.

”Stiu ca a fost implicat in protestele din 2012. În rest, nu are nicio treaba cu protestul din 10 august.” a spus Cristian Dide. Acesta a adaugat, in urma afirmatiilor lui Ovidiu Grosu despre revolutie, varsare de sange, ca ”de aceea trebuie ignorat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1