Adevarul care il sperie. Imperator maximus face orice, numai sa nu se afle

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Imperator maximus Catalin Chereches, cel care isi aroga dreptul de a avea un oras intreg la picioarele sale, da din nou cu legea de pamant. O sfideaza ca si cum nu ar exista. La fel cum face cu baimarenii ce i-au acordat votul si care inca mai cred in autenticitatea unui personaj fara consistenta, nascut si mentinut artificial in viata prin propriile sale iluzii egocentrice.

A fost suficienta o simpla solicitare adresata in baza legii privind informatiile de interes public, pentru a vedea (daca mai era cazul) inca o data adevarata fata a unui edil pentru care cel mai mare cosmar imaginat vreodata este… adevarul.

ZiarMM i-a adresat solicitarea de a ne pune la dispozitie TOATE CONTRACTELE de achizitie publica incheiate de Primaria Baia Mare de la inceputul mandatului sau de edil, incepand cu 2011 si pana in prezent.

Conform legii, copiile in format electronic trebuiau furnizate in zece zile. Nu s-a intamplat asta, imperatorul, prin viceprimarul Gabriela Hofer (trimis la inaintare), motivand ca e nevoie de 30 de zile pentru a raspunde cererii. Formulata in data de 7 iulie 2014, solicitarea a asteptat suficient pentru a se implini zilele lucratoare prevazute de lege. Astfel, cel mai tarziu vineri, 15 august 2014, copiile actelor ar fi trebuit sa ne parvina. Ori lucrul acesta nu s-a intamplat, desi legea il obliga pe edil a ne da raspuns.

Interesul fata de modul in care sunt cheltuiti banii baimarenilor este mare. S-a tot vorbit despre contracte grase atribuite unor firme de casa, cu preturi exorbitante, in unele cazuri, pentru lucrari mult supraevaluate. ZiarMM va prezenta toate aceste documente, pe care imperatorul baimarean refuza a le furniza. Ce are de ascuns prin tinerea la sertar a documentelor, ramane sa aflam, chiar daca pentru asta ne vom adresa instantei de judecata.

Mai jos, extrase din legea pe care imperator maximus Chereches Catalin o sfideaza.

Legea 544
Art. 111
Orice autoritate contractanta, astfel cum este definita prin lege, are obligatia sa puna la dispozitia persoanei fizice sau juridice interesate, in conditiile prevazute la art. 7, contractele de achizitii publice.

Normele metodologice de aplicare a Legii 544
Art. 16
Termenele pentru comunicarea in scris a unui raspuns solicitantilor de informatii de interes public sunt cele prevazute de Legea nr. 544/2001, si anume:
a) 10 zile lucratoare pentru comunicarea informatiei de interes public solicitate, daca aceasta a fost indentificata in acest termen;
b) 10 zile lucratoare pentru anuntarea solicitantului ca termenul initial prevazut la lit. a) nu a fost suficient pentru identificarea informatiei solicitate;
c) 30 de zile lucratoare pentru comunicarea informatiei de interes public identificate peste termenul prevazut la lit. a);
d) 5 zile lucratoare pentru transmiterea refuzului de comunicare a informatiei solicitate si a motivarii refuzului.

Atasat, va prezentam raspunsul Primariei fata de cererea initiala. Ni se explica faptul ca va fi nevoie de 30 de zile pentru a primi un raspuns. Astfel, nu avem de a face cu informatii clasificate sau care nu sunt de interese public. Toate actele solicitate de  noi sunt publice si vor trebui comunicate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

23 Comments

 1. 069

  ia intreabal pe cake si de cladirea urmatoare dupa centrlu fostul teatru de papusi si casa de linga statia taxi de la stadion aceea veche ale cui sunt pe cine a bagat la inaintare caci gura lumi vorbeste orasul e mic pina la urma

  Reply
 2. clara

  dupa cum puteti observa, adresa nu e semnata de Gabriela Hofer, ci in locul ei a semnat altcineva, probabil chiar CEREches. Am mai vazut semnatura aceasta pe niste felicitari de 8 Martie…

  Reply
  1. ioan

   e semnatura primarului. Deci aia parabolata nici macar nu semneaza? bine ca are masina la scara in fiecare dimineata sa o care la primarie. De parca i-ar face rau un pic de miscare.

   Reply
 3. cristi

  trebuie in ziarul vostru o rubrica publica in care cititorii sa poate scrie despre neregulile facute de primar. Ceva de genul: sub lupa cetateanului. Sunt zeci de probleme si nereguli care trebuie postate sa vada ca nu pastoreste un oras de tampiti.

  Reply
 4. Dobi

  Poate aflam si salariile celor de la Clubul de handbal, HCM (jucatoare, antrenor, Bala, Gurzau si alti lingai de genu) ca si alea is din bani publici si alea trebuie cominicate! Ahh! Si poate aflam si de 77ADA unde sta in chirie??? Nu vreau sa cred ca e adevarat si sta in apartamentul firmei dl-ui primar, VDC SRL pe banii baimarenilor!!!

  Reply
  1. cristi

   asta e buna. Si daca sta in chirie la VDC Ctalin sa verifice presa daca a declarat la finante venitul realizat pt impozitare. Asa.

   Reply
 5. Ion

  O sa mai faca un spectacol si lumea va tace in continuare! Este primarul minune minca gem si k… prune !cumpara vinde face contracte numai cu clientela lui si pacaleste pe cine poate(ex.spaniolii cu terenul 22Dec)

  Reply
 6. ioan

  Cata mizerie fac acesti tripleti,, chereches, ludescher ,hofer grasa care pe banii nostri imediat nu mai intra pe usi,,, deci adresa este scrisa de un functionar si semnata de luczifer,, deci cala POKER,, pas parol cum, de fapt fac toti cu banii nostrii publici,, cu parere de rau SINGURUL ZIAR CAT DE CAT CORECT FATA DE BAIMARENI restul toate dar absolut toate cumparate sau dirijate de chereches impostorul care ne sacrifica pana la singe,,, tot ce este media si vizual acest mizer conduce de aceea BAIA MARE,, cat de repede va cadea precum BASTILIA!!!!!!! sa va fie rusine tripleti de tomberonisti cu ma sini sub cur pe banii nostrii!!!!!!!!!!!

  Reply
 7. Andrei

  Domnilor , nu inteleg de ce sunteti atat de ipocriti. Lasati-l sa fure daca fura atata timp cat orasul se dezvolta si merge spre bine ,eu nu am treaba. Dar eu mai tare cred ca ziarul asta al vostru doreste sa iasa si el din bezna sa-l citeasca si pe el cineva sa faceti si voi niste banuti ca e mare foamea in tara si omu decat sa munceasca mai bine o da pe scandaluri mediatice ca ies bani.

  Reply
  1. zimbrul

   Ce se dezvolta, mai, frustratule? Proiectele mari sunt de pe vremea lui Anghel. Chereches nu a facut nimic. Niciun proiect. Informeaza-te! Auzi mentalitate! Lasa-l sa fure…

   Reply
   1. carmen

    Ce proiecte mari a avut Anghel? A distrus parcul RFN? Era o cocina de porci tot orasul, mizerabil si acum e super curat tot pe aceeasi bani? Sau a toaletizat copacii pentru o tona de bani cu firma lui Prigoana, iar acum se face totul la sfert din suma respectiva?? Prea putini ani de puscarie a primit pt cum si-a batut joc de orasul nostru 16 ani!!!! Acum macar se vede diferenta.

    Reply
    1. Pensionar

     Sunte-ti ” angajata si … ” primarului ? caci numai asa se explica ca nu intelegeti realitatea care este dezastroasa. Va rog sa cititi si altceva in afara de emm ( trust ce spala creierele aidoma Antenei 3) domnisoara Carmen ( sau era sa uit,incercati cu articolul din emm despre Maramures a domnului Ciascai de ieri).

     Reply
    2. justitiarul

     Anghel merita inca un doctorat in manareli si arta devalizarii banului public. De acord ca trebuia sa stea cel putin inca 10 ani la inchisoare pt mizeria si stagnarea in care a aruncat acest oras. Si mai are tupeu sa apara pe langa politrucii zilei, cu m… lui de Mafalda in politica. Cat despre primarul de acum… carmen, avea toate atuurile sa fie un primar exceptional pentru oras . Dar se pare ca a ales calea compromisurilor si a involutiei. Istoria, oamenii, DNA-ul il vor judeca iar daca nu va ajunge la judecata finala si nu-l va salva nici marea cruce a ortodoxiei si nici cohorta de popi care il cadelniteaza pt pomenile politice. Am vazut la tl+ acele momente penibile pe scena cu dansatoarea dezbracata, Dupa ce ca nu stie dansa, s-a lasat angrenat si in acel moment jenant de parca era un tzutzar oarecare. Fara respectabilitate sau prestanta unui conducator al orasului. Mi-a fost mie rusine de ce am vazut. Pacat, l-am votat dar am gresit. Sper sa gandeasca la fel si miile de baimareni care pe zi ce trece vad tot mai multe abuzuri si mizerii ale omului pe care l-au crezut providential.

     Reply
     1. jenant

      Bine ca esti tu destept. Providential era daca demonstrai ca ai facut tu ceva in viata, inainte de a debita prostii… Cum era, o Doamne cum era, daca spre exemplu in aceasta minunata lume nu aveai tu acum pe cine musca de posterior…. Istoria se scrie pe langa noi, buna sau rea, este o stare de fapt, fie ca-ti place sau nu…. A fost primar 17 ani? Da. Mai poti schimba asta? Tu ce-ai realizat?

     2. the baimarean

      d-le jenant , justitiarul face niste observatii argumentate despre cei doi primari .anghel a dus orasul in mizerie si stagnare ,cereches ii continua opera si in plus ne acopera de ridicol prin modul in care incearca sa devina un fel de mazare intr-un oras cu mai putini bani decat Constanta.Care sunt contraargumentele tale ?In postarea ta singurul lucru pe care -l face este sa te legi jenant de persoana celui care isi argumenteaza opiniile.

   2. STEKO

    Mai zimbrule,atita timp cit in cadrul primariei(si nu numai)sint indivizi cu buze asa de mari incit si-au permis sa faca facultatea de pupincurism de la distanta nu se va schimba nimic.Nici in Baia Mare,nici in tara(absolventi ai acestei facultati misuna peste tot)…

    Reply
 8. ioan

  carmen si andrei (litere mici) asta si pentru suntem convinsi sunteti fara carte , adica pornind de la nastere a-ti fost lansati invers, mai tarziu parintii vostrii v-au tinut ca in palme din probabile h…, apoi v-au scolit sigur la distanta unde poti sa frecventezi si daca esti fara liceu,, ca acum sa nu aveti ochii necesari sa vedeti ce face acest individ kake ,, cu banul public, cu licitatii,, cu audite ce costa bani grei ,, cu selectii de oferte,, cu agajari de sefi si destituiri dupa bunul plac, cu bani grei aruncati in sport,, nu ca am avea ceva cu sportul dar banul public este ceva important pentru dezvoltarea BAII MARI,, etc, etc,, ziarmm este SINGURUL ZIAR DIN JUDET PE CARE INCA NU-L POATE PATRONA ,, in rest toate sunt acaparate de acest individ mizer, mincinos, care v-a furat si voua mintea insa pardon am uitat asa ceva nu aveti,, scuze,, apoi cucerirea TV-nilor locale,, peste tot minte si multi il cred mai ales pensionarii fostii c… care isi duc viata la acel CASPEV,, unde saracii nu au ACCES,, DESI PENTRU SARACI A FOST CONSTRUIT ASA CEVA,, asta este pe scurt teleghidatilor , mintali, educativi si mai ales scolastic !!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1