Adevarul despre pepenele cu miez galben. Ce este, de fapt

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pepenele cu miez galben s-a dovedit o investitie profitabila pentru un fermier din Ialomita. Nicolae Paraschiv (50 de ani), din localitatea Slobozia, cultiva pepeni de vreo 20 de ani, iar de curand a decis sa investeasca si in harbuzul cu miez galben, cultura care nu l-a dezamagit. Pe langa cererea in continua crestere, fermierul a descoperit ca hibridul cultivat de el este foarte bun si pentru diabetici.

Totul a inceput acum circa 20 ani cand Nicolae Paraschiv a cultivat primele plante de pepene ca un hobby. In scurt timp insa, acest pasiunea s-a transformat intr-o afacere profitabila.

“Ma ocup de pepeni de vreo 20 de ani. Dupa Revolutie, la vreo 6-7 ani am inceput sa pun lubenita. Initial a fost un hobby pana cand a devenit afacere. Ne-am chinuit, am cumparat tot mai mult pamant si altceva ce sa pui, daca nu pepeni? Eu nu m-am gandit sa cultiv pepene cu miez galben, in schimb piata “s-a gandit”. Ei au vrut sa vina si cu altceva pe piata”, a spus ialomiteanul.

Un lucru la care fermierul din Slobozia nu se astepta a fost ca hibridul ales de el pentru cultura de pepene galben – hibridul Janosek, da rezulte foarte bune chiar si pentru diabetici, Janosek avand un continut scazut de zaharoza.

“Pepenele cu miez galben pe care il pun eu nu prea e dulce. Unii spun ca e bun si pentru cei care au diabet, pentru ca nu are foarte multa zaharoza in el si este foarte bun. Am prieteni care aveau rude cu diabet si mi-au zis sa le dau si lor, pentru ca au auzit ca este foarte bun. Au mancat si nu au avut nicio problema. M-am mirat si eu. Pui un produs si te trezesti ca il pot manca si altii care nu aveau voie sa manance. Chiar a fost o surpriza si pentru mine cand am auzit”, a declarat inca uimit ialomiteanul.

Sursa: agrointel.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2