adidas va produce, in 2019, 11 milioane de perechi de pantofi sport din deseuri de plastic provenite din oceane

Reclame home 1
Reclame home 1

Compania adidas va produce, in 2019, un numar record de 11 milioane de perechi de pantofi sport folosind deseuri de plastic marin prelucrate, in cadrul initiativei globale „Run for the Ocean” unde, alaturi de platforma digitala Parley, a investit in 2018 un milion de dolari, potrivit unui comunicat de presa al producatorului de echipament sportiv, transmis marti AGERPRES.

In acest context, adidas Running anunta o noua etapa a miscarii globale, ce va incepe de Ziua Mondiala a Oceanelor, pe 8 iunie 2019, iar pentru a continua investitiile in educatia generatiilor viitoare privind problema poluarii marine cu plastic, „Run For Oceans 2019” isi propune sa contribuie mai mult decat in anul precedent, respectiv cu 1,5 milioane de dolari.

„In 2018, adidas a creat o miscare globala prin initiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergatori in intreaga lume si adunand un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans. Pana in prezent, fondurile stranse au contribuit la educarea si incurajarea a 100.000 de tineri si a familiilor acestora, care traiesc in zonele de coasta afectate de poluarea cu plastic, sa actioneze facand parte din Programul Parley Ocean School. Doar in 2018, parteneriatul a facut posibila confectionarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane. In 2019, adidas accelereaza ritmul schimbarii.

Pentru gama Parley 2019, compania va produce un numar record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deseuri de plastic marin prelucrate. Campania din acest an va uni mai multi alergatori in mai multe locatii decat oricand, care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strange cei 1,5 milioane de dolari. Pentru fiecare kilometru alergat intre 8 si 16 iunie, adidas va dona 1 dolar programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmand sa fie folosit in urmatoarea faza a parteneriatului prin dezvoltarea si lansarea platformei tinerilor activisti Parley”, se arata in comunicatul citat.

Compania producatoare de echipament sportiv a anuntat, totodata, prin vocea directorului general, Alberto Uncini Manganelli, ca, pana in 2024, s-a angajat sa foloseasca pentru produsele proprii doar poliester 100% reciclat.

Prin parteneriatul adidas si Parley s-au interceptat cantitati mari de deseuri din medii marine si comunitati de coasta, transformand Ocean Plastic in articole sportive incepand cu anul 2015. In paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lanseaza colectia Alphabounce+ Parley si o gama completa de noi articole de imbracaminte sport.

In perioada 8 – 16 iunie, alergatorii din intreaga lume se pot inregistra si isi pot monitoriza activitatea, prin participarea la provocarea „Run For The Oceans” din aplicatia Runtastic. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va dona un dolar catre Parley Ocean School (in limita a 1,5 milioane de dolari).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole