septembrie 20, 2021

Adina Florea, propusa la sefia DNA: Nu ma hazardez sa fac comentarii cu privire la legile Justitiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorul Adina Florea, propusa la functia de sef al DNA, nu a dorit sa isi exprime, luni, opinia cu privire la modificarea legilor Justitiei, precizand ca va “astepta” aceste modificari, informeaza AGERPRES.

“Din punctul meu de vedere, ca procuror, aceste comentarii ar fi hazardate. Eu as prefera sa nu ma hazardez si sa nu fac astfel de comentarii cu privire la legile Justitiei. Cred ca rolul procurorului este de a aplica legea si nu neaparat de a comenta legea, si prin urmare voi astepta (…) aceste modificari ale legilor Justitiei si, in masura in care aceste modificari nu vor aduce beneficii pentru corpul procurorilor, cu certitudine vor exista parghiile legale pentru ca aceste neajunsuri sa fie puse in acord cu legea”, a declarat Adina Florea, raspunzand unei intrebari adresate de vicepresedintele CSM Codrut Olaru.

De altfel, el i-a pus mai multe intrebari procurorului Adina Florea. “V-as ruga sa faceti o evaluare succinta a plusurilor si minusurilor, fara sa intram in detalii, ale legilor Justitiei, in ansamblul lor, (…) cu o particularitate: cum vedeti necesitatea, functionarea, perspectiva viitoarei Sectii de combatere a infractiunilor in justitie, cu atat mai mult cu cat in cazul DNA exista un astfel de serviciu, care pana intr-un punct cred ca are o competenta similara”, a spus Olaru.

Adina Florea a aratat ca, din punctul sau de vedere, aceasta sectie care se va organiza in cadrul PICCJ este un plus, deoarece in felul acesta se va asigura posibilitatea realizarii unei activitati de urmarire penala de calitate, o activitate de urmarire penala riguroasa, care sa respecte legalitatea si impartialitatea.

“As putea sa va dau exemple din practica – magistrati care au fost achitati de catre Directia Nationala Anticoruptie au fost audiati de catre ofiteri de politie judiciara. Nu pun la indoiala sau nu minimalizez activitatea ofiterilor sau agentilor de politie judiciara, dar consider ca este necesar si este mult mai important ca un magistrat, in audierea la care este supus, sa fie audiat tot de catre un magistrat”, a aratat Florea.

Ea a precizat ca nu a semnat petitia initiata de mai multi procurori ca raspuns la propunerea de modificare a legilor Justitiei deoarece a fost una electronica, dar “cei care au semnat-o nu inseamna ca au facut neaparat o greseala”.

Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru ocuparea functiei de procuror sef al DNA, sustine luni interviul in fata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va da un aviz consultativ.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2