Adio, Muhammad Ali! Legenda boxului mondial a murit la 74 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

muhammad-aliLegenda boxului Muhammad Ali a incetat din viata la varsta de 74 de ani, in Statele Unite, la Phoenix. Anuntul a fost facut de familia fostului pugilist. “Dupa o lupta de 32 de ani impotriva maladiei Parkinson, Muhammad Ali s-a stins din viata la varsta de 74 de ani”, a declarat purtatorul sau de cuvant, Bob Gunnell.

Nascut pe 17 ianuarie 1942, in orasul Louisville, din Kentucky, Cassius Marcellus Clay, Jr a reusit in 1960 sa cistige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma. La 22 de ani, in 1964, a cucerit pentru prima data titlul mondial la categoria supergrea dupa un meci cu Sonny Liston. In acelasi an si-a schimbat numele in Muhammad Ali, cand s-a convertit la Islam.

In 1967 a refuzat inrolarea in Armata Statelor Unite pe motive religioase, opunandu-se si implicarii in Razboiul din Vietnam. A fost initial arestat si gasit vinovat de eschivare de la serviciul militar, pierzandu-si si licenta de boxer, iar timp de 4 ani nu a mai putut urca in ringul de box. Apelul sau a ajuns pana la Curtea Suprema a Statelor Unite, unde in 1971 s-a decis anularea condamnarii.

S-a retras din box in 1981 avand un palmares incredibil pentru acea vreme: 56 de victorii din 61 de lupte.
In 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americana Sports Illustrated.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2