Administratia Anghel facuta praf si pulbere de raportul de audit – Vezi fraudele comise ani la rand, ramase nesanctionate

Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Anghel a fost facuta praf si pulbere de catre realizatorii auditului. Raportul a scos la iveala haosul din Primaria Baia Mare, chiar daca exista aspecte care nu au fost facute publice.

Astfel ca, „echipa de aur” atat de mult indragita de Cristian Anghel a fost desfiintata literalmente de consultantii PricewhiterhouseCoopers (PwC) Romania, impreuna cu avocatii firmei D&B (David si Baias), cei care au realizat auditul. Analiza a fost realizata pentru perioada 2008 – 2011.

Zilele trecute, reprezentantii firmei de audit, au inmanat Primariei Baia Mare concluziile analizei.

Auditul s-a desfasurat pe trei capitole, respectiv juridic, economic si organizatoric si a fost realizat in perioada 18 octombrie – 9 decembrie. Nereguli au fost gasite in toate domeniile verificate, insa cele mai grave ilegalitati facute de administratia Anghel, au fost descoperite la capitolul juridic. Iata si cateva exemple:

-contracte incheiate cu incalcarea normelor imperative ale legislatiei aplicabile in materia concesiunilor si a procedurile de achizitie publica;

-contracte incheiate fara organizarea unei licitatii publice;

-contracte incheiate cu incalcarea si fraudarea dispozitiilor imperative ale legislatiei specifice, fie la momentul incheierii contractului, fie ulterior incheierii acestora (actele aditionale aferente);

-intampinare depusa in instanta dupa opt luni de la emiterea citatiei;

-contracte care risca sa fie constatate nule.

De asemenea au fost constatate nereguli si in ceea ce priveste activitatea economica a institutiei. In ultimii ani, aceasta s-a dovedit a fi defectuoasa, expertii firmei de audit recomandand reducerea costurilor, eficientizarea comunicarii electronice, diminuarea birocratiei, asigurarea confidentialitatii documentelor precum si cresterea de venituri colectate la bugetul local, prin implementarea de masuri corespunzatoare.

Acelasi raport de audit face referire la optimizarea cheltuielilor privind utilitatile si gestionarea spatiilor verzi, prin reducerea costurilor de intretinere a acestora.

In cadrul auditului privind partea organizationala, angajatii Primariei Baia Mare au fost si ei intervievati. Media generala obtinuta de catre acestia a fost de 3, pe o scara de la 1 la 5, fapt care denota ca angajatii Primariei nu stau chiar atat de rau la capitolul competenta.

Primarul Catalin Chereches a fost informat cu privire la problemele constatate, acesta precizand ca va lua atitudine fata de functionarii in cauza.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2